Mitt 2010

Nu är det de sista skälvande timmarna kvar av 2010, blev året som ni hade tänkt er?! Man ångrar sällan det man gjort, bara det man inte gjort.

Jag är såklart mest stolt över alla framsteg som mina barn har gjort. Utvecklingen som går framåt i rasande fart. För min egen del är jag stolt över att jag tog en fil. kand. i socialtarbete och avslutade 3 års studier utan en enda omtenta. Jag är glad för att jag vågade ”börja om” och läsa 1 år till för att dessutom få ut en Socionomexamen. Jag ser fram emot 2011 som året vi äntligen köper ett hus, jag börjar mitt ”riktiga” yrkesverksamma liv och många lyckliga stunder med familjen, vänner och nya bekantskaper.

Hoppas ni också får riktigt ett riktigt strålande år med allt ni drömt och önskat er!!

 


Först jobb, sen vila

Nu skall har stekas pannkakor för glatta livet. När det är klart så är det dusch och klä upp familjen som gäller. Söta A hade redan tagit på sig "fin" kläder med väst och slips när jag vaknade. Han ser nog fram emot lite kalas och bus med kompisarna. Redan klockan 16.00 skall vi vara på plats för att dra i gång firandet. Så det finns ingen tid att sitta här och smattra på tangenterna utan mot stekpannan och pannkakorna.

GOTT NYTT ÅR!


Vem är Tomten, egentligen?!

Nu är det ett helt år kvar tills pojkarna (och jag) får möta Tomten igen. Men jag undrar om den här förklädnaden kommer fungera då? A såg inte ut att köpa hela konceptet med Tomten rakt av. Han funderade över Tomtens lykta som var mystiskt lik den farfar har i verkstaden, ops! Det får hålla så länge det håller men för W:s skull hade det varit trevligt om han inte avslöjade bluffen för tidigt.


Oväntat, men bra

Jag har inte tänkt så mycket på nyår och nyårsfirande. Sedan vi fick barn har det inte blivit mycket party på just nyårsafton. Men idag gick mina nyårs planer från soffhäng med sambon till klackarna i taket i goda vänners lag. Kan nog bli riktigt bra! Vi blir ett litet "blandat" gäng på ca 10 vuxna och 8 barn, varav flera barn är jämngamla med mina troll. Vi skall köra på knytkalas modellen och vår (läs min) roll blir att ta hand om barnmaten. Om barnen får välja mellan pannkakor och/eller korv med bröd borde det väl fungera även på nyårsafton, eller?!

Tålamod

Ja, tänk om man hade det i en liten ask och ta fram när man känner att det börjar tryta. Mina barn är mina absoluta finaste ädelstenar och jag värderar dem högre än allt annat. Men, det finns alltid ett men...när de håller på och trotsar mig och inte lyssnar på vad jag har att säga blir jag så trött. Vissa dagar är det som och prata med en vägg, jag får ingen respons alls. Som idag på morgonen när den lille vägrar och ta på sig sin "halskrage" vilket inte är okej och vara utan när det är -15 grader utanför fönstret. Då när man står där nära att brista skulle den där lilla extra kicken av tålamod behövas.

Just nu är vi inne i 3 och 5 års trotset och det kommer väl vara till 5 och 7 års trotset sätter in och när det är klart är de snart tonåringar och då kan vi snacka om att behöva ha tålamod. Puh...ibland blir det svettigt, men när de kryper upp i knät och gosar med mig är allt glömt och tålamodet har fyllts på (lite i alla fall) tur man har mys stunderna emellanåt.

Inception


I går kröp jag och sambon upp i soffan och tittade på lite film. Valet föll på Inception, och det var riktigt bra! En spännande och actionfylld rulle med en massa psykologiska loopar. Jag älskar när man får anstränga sig lite för att hänga med i filmen och här gällde det att vara uppmärksam för att storyn skulle bli sammanhängande. Sen gjorde det inte saken sämre att Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen, en av mina absoluta favorit skådespelare ända sedan Gilbert Grape.  

Har ni inte sett den så rekommenderar jag verkligen er att gå och hyra den i närmaste butik eller om ni är lite bekväma som jag på Love film.

Kyrktornet


Bara 1 rätt av 2

Tror ni att jag är klar med fråga 1 på min hemtenta?! Om ni tror det är det snällt men det är tyvärr inte sant. Jag är nästan klar men inte helt färdig. Så i morgon blir det att fortsätta med samma fråga. Boring!

Vad jag däremot har klarat av att slutföra idag är ett Bodycombat pass i ca 30 gradig värme. Den lilla manicken som man styr AC:n men var spårlöst försvunnen. Det var svettigt kan jag lova. Men instruktören var grym så det gick allt och genomföra även om speglarna immade igen och ögonen sved av allt svett som droppade ner i dem :)

Jag har faktiskt tränat något pass varje vecka sen jag köpte min träningskort i oktober och det är verkligen bra jobbat för att vara mig. Heja heja, ett rätt av två möjliga idag!

Alltid dåligt samvete

Det kändes inte bra i magen och lämna barnen på dagis idag när jag skall vara hemma. Visst jag skall plugga, och har redan börjat (jag tar bara en micro pause) men ändå. Åh detta ständigt dåliga samvete för barnen som jag bär omkring med. Men nu är det så här det måste bli! (Intalar mig att jag gör rätt) Så nu får det för bli slut på pausen och fortsätta med familjerådslag och annat intressant ;)

Det sista av ledigheten

Redan nu börjar det kännas som vardagen smyger sig på. I morgon skall jag skriva tenta hela dagen och målet är att skriva klart hela fråga 1. Tänk vad mycket ångest en "liten" tenta kan framkalla. Jag är verkligen inte sugen och sätta tänderna i den alls faktiskt.  Men jag skall passa på och kräma ur det sista av ledigheten med lite take away thaimat och lite film senare i kväll. Valet står mellan Inception eller Sommaren med Göran, inte riktigt samma genre eller kvalitet skulle jag tro ;)

Jul 2010

Julfriden har lagt sig. Vi har njutit av god mat och härligt sällskap. Barnen har mött tomten och fått massa fina paket och jag fick äran och kyssa honom :) Idag fortsätter myset! Hoppas ni alla fina har haft en riktigt fin julafton och att ni forsätter njuta av varandras sällskap och förhoppningsvis har lite ledigt!

Lite för mycket stress nu för tiden

Nu är julafton nära. Jag har både haft och tappat mina julkänslor. Jag borde ju ha hittat dem igen i går när vi klädde granen men nä tveksamt. Jag känner ingen julkänsla. Det är helt klart så att det inte kommer att kännas som förr. Det är för många måsten nu när man själv är vuxen och förälder. Det skall tänkas på så mycket grejer: julklappar, mat, logistik, packning av kläder, ta hand om hysteriska ungar mm. Men än är det inte för sent. I morgon kommer nog känslan smyga sig på, om inte förr så när Tomten knackar på dörren och frågar om det finns några snälla barn.

Livet på "paus"

Den här dagen har gått ut på att vänta. Vänta på tåget då det väntar in mötande tåg samt har signalfel, vänta på att listan om obligatorisk närvaro skulle gå runt i klassen, inte få lov att köpa ett spel som skulle blivit en julklapp till barnen (fel på mitt kontokort) utan vänta ta ut pengar och göra om proceduren i morgon, vänta när i tågen inte var i tid på vägen hem, vänta på min tur på banken (när jag skulle begära ut ett nytt kontokort), vänta på när ungarna skulle krångla sig hemåt från dagis och vänta och ha tålamod när barnen klädde granen. Nu väntar jag på läggdags, vilken seg dag!


Sova, nu!?

Jag funderar på att gå och lägga mig samtidigt som barnen idag. Det vill säga nu. Jag tror jag skall göra ett försök men jag har nästan utvecklat ett tvång på att jag måste läsa lite innan jag släcker ner lampan. Men det hade varit skönt och verkligen få sova ut. Hoppas på att få sova lite i helgerna med.

I morgon är det sista dagen i skolan på tre veckor, härligt! Men det var ju det där med att tentan skulle göras på den tiden med...

Startskottet har gått

Jag sover så tungt om nätterna. När klockan ringer på morgonen är jag inte riktigt med på att det är tid och vakna. Men till slut kommer jag upp så även denna morgon. Efter dagis lämning och andra göromål har nu jag fått i mig lite lunch och det är dags att sätta tänderna i fråga 1 på tentan.

Synad i sömmarna

Idag har den bistånds utredning som jag och min grupp har knåpat med ett tag blivit granskade. Det gick bra! Gott,  nu är det bara två moment kvar innan den här kursen och terminen är slut. Det är och se när en barnavårds utredning blir granskad samt vår "lilla" hemtenta som skall göras klart innan den 14/1. Men det känns överkomligt, än så länge i alla fall.

En juvel i minnesskatten

Vår kväll i lördags är precis som en ädelsten som gnistrar, glimmar och är otroligt vacker. Jag tänker putsa på den och vårda minnet ömt tills vi kan ses allihop igen.

S värdinneskap var fläckfritt: Välkomstdrinken var såå god, 3 rätters middagen var ännu godare och den som alltid något hysteriska julklappsleken var godast eller nja den åt man väl kanske inte men bäst var den i alla fall. Vi skall vara glada att ingen annan såg oss när vi viftade och skrek som mest :)


Allmänt kaos

Snön bara vräker ner och skapar ett snökaos. Fast jag upplever det som ett mysigt kaos. Det är så mysigt att vi har fått en vit jul till. En förra året och en repris i år. Två gånger är en tradition så nu är det bara för vädergudarna att fortsätta låta oss fira en vit jul, mysigt!

När jag var ute och julhandlade mat och lite julklappar så var jag inte direkt ensam. Det var minst sagt ett shoppingkaos. Men trots alla människor så tyckte jag att det inte blev så mycket tid som gick ut på att stå i kö. Så nu är kylskåpet fullt, julklapparna inhandlade och barnen har fått nya "fin kläder " nu väntar vi alla på julafton. Men innan dess är visst några skoldagar kvar, men snart så är julafton här :)

Helt lovly

Gårdagen var en lördag i världsklass, underbart! Så mysigt och få träffa "alla" igen och skvallra och uppdatera oss om allt. Det är stora grejer som har hänt sedan vi sist sågs t.ex. så är Anna är höggravid, och S har ett helt flong nybyggt hus och alla mindre förändringar som hänt så det finns mycket och diskutera. Det är helt otroligt att vi känt varandra i 25 år (med undantag från C som vi "bara" känt 18 år) och håller ihop fortfarande. Det var värt en både en och två skålningar i går :)

Järngänget uppradade, fina fina ni!!

Idag väntar verkligheten igen. Mathandling inför julhelgen och lite julklappsletande står på agendan. Så det är väl dags att vässa armbågarna och ge sig i väg till närmaste köpcenter.



Lyckliga lördag

Vilken härlig dag. Nu över lunch har vi varit och firat av B som blivit ett år äldre. Grattis! Och om ett par timmar blir jag uthämtad för att åka i väg och träffa Järngänget och äta, dricka och mysa och ha det sååå gott. Men en dusch och lite piff skall jag förhoppningsvis hinna med så nu gäller det och sätta fart.

Matbit och isprinsessa

Ännu en lång dag i Göteborg är över. Jag åkte ner lite tidigare för att hinna luncha lite med några tjejer i klassen innan eftermiddagens föreläsning. Målet var att diskutera hemtentan som vi skall göra över jul och nyår. Men det blev en lunch där vi pratade om allt annat än just tentan. Men what the hell att ha trevligt och skratta är en nog så bra anledning att träffas och luncha. Eftermiddagen var helt okej på Universitetet men när vi skulle gå ner till centralen så var det så halt! Jag gick runt som Bambi på hal is och höll på att gå ner i split mer än en gång. Det är totalt livsfarligt och vara ute och promenera nu när gatorna är täckta av is. Kanske man skulle göra som tanterna i de blå håret och gå och köpa sig ett par broddar.  

Min Cesarsallad, mums!

Fina Julstaden Göteborg (det är ljus projicerat på huset)


Bling bling


Lite nytt örongodis. Tror att de kostade 59 kr och är från Åhléns. Jag gillar dem skarpt!

Perfekt

Jag saknade en fin plåtask att lägga mina pepparkakor i när bakade sist. Så jag lät dem ligga och trängas i en platspåse. Men det är inte en bra lösning, jag tycker att plasten gör att pepparkakorna tappar krispigheten och smakar inte lika gott. Så när jag såg den här fina plåtasken från Lagerhaus  så var jag bara tvungen och köpa den. Fin va?!


Vad hände nu?

Att vakna till att regnet slår mot fönstret är helt okej när jag är ledig och inte behöver ta mig utanför dörren. Men idag ville jag inte att det skulle regna. Det är vinter och på vintern skall det snöa inte regna och idag skall jag gå utanför dörren. Hoppas bara att tågen inte spårar ur pga av det underkylda regnet, mitt förtroende för SJ är inte så högt nu för tiden.

Tillbaka med energi

Jag överlevde passet även om det bara var en ynka låt som jag kände igen. Allt annat var nytt för mig och detta utan att det är en ny release. Märkligt att det kan skilja så mellan olika instruktörer. Jaja men kul som attans var det och det är ju det viktigaste. Eller nä återhämtningen är det viktigaste och det gör jag nu med nybakat mjuk pepparkaka, mumma!

På´t igen

Pumpen i måndags gör sig påmind vid varje steg jag tar. Det känns mest på framsida och baksida lår , men jag tänker inte låta det stoppa mig. Nu blir det body combat och det kan bli minst sagt spännande. Men jag skall testa, önska mig lycka till :)

Varma fötter?

Idag testar jag mina nya ull sockor. Jag kan inte säga att jag är jätteimponerad. Sockorna är lite tjockare än vanliga sockor men jag känner ingen tydlig skillnad i förmågan att hålla värmen. Kanske är de lite varmare. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig heller, men lite mer än så här i alla fall. Men för att veta helt säkert bör jag ju ha en ull socka och en vanlig bomulls socka på var fot för att jämföra..hmm...det kanske jag skall testa i morgon..

Lite av varje

Det blev en låång dag men nu är jag hemma igen. Lite kvällsmat och sen ett par kapitel i boken som förnärvarande ligger på nattduksbordet. Jag åt riktigt god thaibuffé på Drottninggatan idag men nu är jag allt hungrig igen :) Det blev inte så mycket shoppat men två-pack varma ull strumpor och ett linne fick följa med hem + lite hemligheter inför lördagens julklapps lek med järngänget.

Vackert


Det är verkligen vackert när snön har bäddat in naturen i sitt vita täcke!

Idag är det skola som står på schemat hela förmiddagen men eftermiddagen är öppen för lite andra grejer. Jag tänkte ta en liten sväng på stan och titta efter de sista julklapparna samt lite kläder åt mig. Men tråkigt nog är det ofta så att när tid och pengar sammanstrålar så hittar man inget man vill ha. Vi får se hur det blir med den saken lite senare i eftermiddag.

Pump it up

I kväll drog jag i väg till gymmet för att köra ett pump-pass, det första på 3 år (dvs innan jag blev gravid med Mini) och det var asjobbigt. Jag visste inte hur långa låtarna skulle vara eller hur många repetitioner det skulle bli så det blev tungt. Jag körde dessutom på med samma vikter som de personerna som stod runt om mig hade. Jag tänkte inte en tanke på att detta kanske inte var 3 år sedan de gjorde det här sist. Om jag överhuvudtaget kommer gå i morgon är tveksamt. Oj oj oj vad mina ben är möra nu. Men roligast på hela passet var nog den ena instruktören som körde hela passet igenom med en kort vit klänning (lucia-tema) och visade trosorna hela tiden. Undra om det var därför som karlarna hade så dålig koordinationsförmåga??

Såklart

Mina älskade tomtenissar! Det finns inte ord för hur stolt och fylld av kärlek jag känner mig när jag ser på mina barn. Det var såklart världens finaste luciatåg. Det säger alla föräldrar och det bästa av allt är att alla har rätt. Efteråt blev vi bjudna på lussebullar och pepparkakor som barnen bakat själva. MYSIGT!


Lucia

Idag är det dags för pojkarnas lussetåg på dagis. Finns det något mysigare? Åh jag kommer sitta där stolt som en tupp och bara glittra i kapp med alla härliga ungar som klätt ut sig.

Julmarknad

I går var det julmarknad på torget i vår lilla stad. Det är alltid trevligt när det händer lite grann och man får möta lite människor. Jag och två barn började klä på oss för att palla att vara utomhus i någon timme eller två men det slutade med att bara jag och min store grabb gick i väg. Mini låg hemma på hallgolvet i full 3 års trots och vägrade sätta på sig termobyxorna så han blev utan marknad MEN han fick sig en god middagslur tillsammans med sin pappa lite senare. Vi som fick på oss lite varmare kläder gick ut på staden och mötte upp min kompis E och hennes dotter.


Marknaden bjöd på det sedvanliga krimskramset plus lite tomtar, hemstickat, hembakat och hemlagat. Vi betalade också 40 kr/ 2 pers för att åka en 5 minuter lång slinga runt torget med häst och vagn, mysigt ja visst men hutlöst dyrt! Vi skänkte även pengar till minröjning i u-länder (dagens goda gärning) och fick information om Mulle skolan (det kan bli aktuellt till våren) och hejade på kända folk, mycket trevligt.




Studier - Arbetsliv

Vet ni att kunskap i form av vetande är skrämmande. Ju mer man vet om olika ting i världen desto mer försiktig blir man för att göra fel. T.ex. jag är snart färdig Socionom och är redan Socialpedagog ( lite överkurs och ha inneha båda titlarna men nu kommer jag kunna söka jobb inom hela det sociala fältet ) och jag har snart läst 4 år på Högskola/Universitet om socialt arbete. Jag förväntas ha en massa kunskap om olika teorier, tekniker och arbetsmetoder. Och det har jag såklart med (även om allt inte fastnat), men jag är blir också rädd för att jag skall göra fel. Hur kommer mina klienter tolka det jag säger, kommer jag förstå det de vill förmedla till mig eller kommer jag lägga in mina egna värderingar, vad har jag för förutfattade meningar (märk väl att de som säger att de inte har några förutfattade meningar saknar insikt) och när är det rätt att gripa in och ta ansvar åt en människa t.ex. vid placeringar av barn eller tvångsvård av narkomaner. Nu när det bara är ett halvår kvar av mina studier blir de här tankarna känns väldigt aktuella och det är ett gemensamt drag för nästan alla Socionomer. Jag är livräd för att göra fel men samtidigt tror jag nog att det är så det största felet man kan göra att inte försöka göra något alls.

En timme över


Idag testade jag på hur det kändes att hets äta min lunch uppe på campus för att sedan hoppa på första bästa spårvagn ner till centralen. Bråttom, bråttom nu gällde det att vagnen skulle "rulla" på som vanligt så vi skulle hinna med tåget. Men spårvagnen gick inte i tid såklart, två skolklasser skulle gå på vid två olika hållplatser så sena som rackarnas sprang vi in på centralen och hann precis se hur tåget lämnade stationen. Extremt retsamt, men men nu fick vi en timme över så jag och mr N satte oss på Espresso house och drack var sin kaffe respektive varm chocklad, toppade med grädde...mums!


Men stäng dörren!

Jag har funderat lite på drömtydning efter att jag sett ett program med Malou von Sivers på tv4 där de hade med en man som var "expert" inom området.

Natten till i går drömde jag att jag hela tiden försökte stänga ute diverse farliga djur från att komma in i vårt hus. Men hela tiden så släppte andra människor in dem så de var där inne lik förbannat. Vad kan det här betyda?

Att det är något som "skrämmer" mig som jag borde ta tag i men inte gör och därför "förföljer" det otäcka mig? Hmm...ja jag vet inte, men jag vet att jag har skjutit upp ett viktigt telefonsamtal länge nu och det är verkligen dags att sätta sig ner och ta i tu med det.

Tomten har varit här...


Och lämnat av en liten påse från Ullared. Trots att det "bara" var sockor (16 st), pepparkaksdräkter (2 st) och ute belysning (1 st) gick kalaset loss på 430 svenska skattade kronor. Herregud det var tur jag inte var på plats då vete gudarna hur det hade slutat. Eller det är väl inte så mycket att spekulera i. Jag hade gått crazy, bananas och jagat runt som en jägare på bronsåldern hade jagat sitt byte. Min plånbok tackar mig för att jag befann mig på säker mark. Men nu känner jag mig lite sugen på att shoppa upp de där pengarna jag "sparade" på att vara hemma. Det är ju trots allt några julklappar kvar att shoppa så lite kan ju få shoppa loss för.

Gymmet, check

Nu har jag varit i väg och lunchtränat med min PT. Det hade varit något va? Men även om jag säkert skulle behöva en (särskilt för motivationen) så har jag inte möjlighet att lägga pengarna på det. Så vad gjorde jag egentligen? Jo jag fick ledsagning av en instruktör runt om i gymmet för att jag skall känna mig som hemma där och inte springa hem igen när jag väl vågat mig dit. Vi gick igenom ett program som passar för nybörjare. Puh, hur vågar hon slänga sig med sådana dömande ord. Jaja, runt gick vi så nu vet jag i alla fall vad maskinerna är till för och hur man skall göra för att använda dem.

Om
jag kommer klara av det utan hjälp är värt ett helt annat inlägg. Men jag ser positivt på tillvaron det gick ju okej idag trots två killar som stod bredvid och brölade vid varje övning. Herregud, jag säger då det... :)

In your face

Mohahaha...who is your bitch now bloggen! Erkänn dig besegrad, krossad och tillintetgjord av min övermäktiga HTML programmering. NÖJD är bara förnamnet. Sen känns det väl mindre kul att erkänna att det nog ca 3.5 timme innan jag lyckades få det så här och jag är ju inte riktigt klar. Mina länkbilder är ju inte på plats än, men det kommer. Jag skall bara njuta lite av segerns sötma med lite bloggsurfning och sen skall jag ge mig på designen igen..

Bomber och granater

Jag har försökt i två timmar och rätta till mitt design fel. Det går inte bra. Jag har försökt med massa knep och trix men ikke. I morgon skall jag försöka en stund till för nu är det krig mellan mig och min bloggdesign. Game on! säger jag bara! Må bäste kvinna eller dator vinna!

Kan saker försvinna spårlöst...

...av sig själva?? Ser ni mina kategorier och gamla inlägg som skall ligga "här" på startsidan till höger? Jag ser dem inte och jag undrar samtidigt vart de har tagit vägen? Jag har inte varit inne och pillat med designen på väldigt länge. Kanske det var så länge sen att min design bestämde sig för att råda bot på det själv??!! Riktigt tröttsamt är det i alla fall. Kanske måste jag göra om hela bloggdesignen en gång till, åhhhh det vill jag inte!!

New love

Säg hej till mina nya träningskor. Den verkar som om jag äntligen hittat hem igen, tillbaka till Asics där allt började. De skor som jag haft och tränat i det senaste halvåret har inte varit bra på något sätt eller vis. Dessa rosa skönheter skall få ersätta dem. När jag köpte de dåliga skorna så gjorde jag de två största felen man kan göra.

Miss nummer 1: Jag köpte mina nya joggingskor på REA (man skall gå på komfort inte på priset)
Miss nummer 2: Jag bytte till ett märke jag inte testat tidigare (varför byta när man hittat en modell som fungerar bra?)

Mina nya fina och bekväma skor

 

 


Ullared light

Hihi...igår var Carolin på Ullared och jag skickade med en liten beställning på bl.a sockor. Nu står den påsen och väntar på mig hemma hos henne. Så nu får jag planera in en liten roadtrip till Dalsland i veckan :)

Vi komma, vi komma från pepparkakeland...

Bara för att jag inte kan fästa ihop ett pepparkakshus så betyder inte det att jag inte kan baka goda pepparkakor, för det kan jag. I förrgår satte jag och barnen en pepparkaksdeg och idag bestämde vi oss för att baka ut en sats. Dessa pepparkakorna blir dessutom sååå goda, de slår alla köpta pepparkakor (och man slipper alla e-nummer) Det är så många minnen från min egen barndom som kommer upp när man står där med mjöl upp till näsan. Fast jag kommer inte ihåg att mamma någonsin var irriterad något t.ex mjöl förbrukningen som jag kanske var ett svagt ögonblick, men det gick över. Jag börjar bli bättre på att lära mig stressa av och ingen har dött av lite mjöl (förutom kanske ett par mjölnare som levde farligt förr i tiden) men i dagsläget vågar jag påstå att det är relativt säkert att handskas med mjöl. Så! Det är verkligen mysigt att förbereda sig inför jul och jag är så lyckligt lottad som får göra det med min fina familj.

 


Pepparkakshus

Att smälta socker för att använda som klister till pepparkakshus har visat sig inte vara min starka sida. Första gången gjorde jag ett tappert försök att smälta sockret på låg värme men det hände ju ingenting. Sen googlade jag "smälta socker" (jag älskar det här informations samhället) och insåg att jag inte var ensam om mitt problem. Men skam den som ger sig. Jag försökte igen och misslyckades igen. Jag blev arg och försökte med kristyr för att få ihop huset men det föll ihop igen. I det här läget var jag jättearg, varför lyckas jag inte?!! Sen gick en bit av taket av då gav jag upp. Barnen fick äta upp huset i delar. Jag kommer inte försöka mig på att göra ett nytt pepparkakshus. Skit grejer, jag försökte tom med Karlssons klister på en husknut men tror ni att det fungerade. Nä inte det heller!! Som sagt var, inga mer pepparkakshus. Inte i år i allfall...

Hår funderingar



Ibland kan jag få en sådan lust att sätta i mina extensions igen. Håret var så långt och jag trivdes verkligen med och ha det långt. Men (det finns alltid ett men) det blev lätt rufsigt och löshåret är lite rakare än mitt vanliga hår så för att det skulle se riktigt fint ut behövde det helst vara till piffat. Och det där med och piffa till mitt hår slår jag tyvärr inga rekord i. Men här på bilden som är från min examensdag i juni i år är det faktiskt fint och då sätter tankarna igång på att ha det så igen...


After school

I takt med att man blir äldre så rutar man in sitt liv mer och mer och att samla ihop ett gäng småbarnsföräldrar är inte en enkel uppgift. I går efter jag kommit hem från skolan gjorde vi ett försök att mötas hela maffian (4 personer) men vi slutade med att det "bara" var jag och bästaste Karin. Det var såklart synd att de andra fick förhinder men vi hade en urmysig kväll och gick inte hem förren restaurangen stängde. Det är så härligt och bara vara, komma i kapp i livet och få njuta av varandras sällskap. UNDERBART!

Karin attackerar sin pizza

Pizzorna

Jag,mätt och go


RSS 2.0