Åka tåg

Pendlingen till och från Göteborg tar mig 4 timmar varje dag. Då är det inte så jätteroligt när de har lagt 2 timmars föreläsningar om dagarna. Hallå, kunde de inte lagt 4 timmar per dag i alla fall. Men 1 år det skall jag allt klara av även om det kommer bli en massa pusslande med tider för att få dagis och skola att gå ihop. De veckorna när M jobbar kväll så måste jag ju hinna hem innan dagis stänger. Hoppas att mor- och farföräldrar är snälla och ställer upp ibland, annars så får jag skippa vissa föreläsningar.

Kräftskiva

Dukningen

I lördags gick kräftskivan av stapeln. Vi började med mingel (haha...vi var 4 st ) men minglade gjorde vi i alla fall. Sen serverade jag maten som bestod av Västerbottenpaj med kantareller, grönsallad, två olika dippsåser till kräftorna, räkor och vitlöksbröd. Kräftorna hade herrskapet med sig själva. Till detta serverade jag en egenkomponerad välkommsdrink med smak av svartvinbär, cider/vin och nubbe till maten och sedan fanns det en groggbuggbuffé att hugga in på efter maten. Efterrätten bestod av rabarber och jordgubbspaj med vanlijvisp. Alla var proppmätta och då har jag lyckats tycker jag. Det skall vara riktigt mumsigt och ha kräftskiva även om jag själv skippar kräftorna och har räkfrossa i stället.

Välkommsdrinken på kylning                    Jag och del av spelutrustningen


"Galenpanna"                                                    Brainstorm

På kräftskiva skall det vara lite underhållning så vi började med att leka "galenpanna", hade lite sångövningar mellan tuggorna och avslutade med sällskapsspelet Brainstorm. En mycket lyckad kväll, bara ett minus och det var Anna som inte kunde komma upp. Men vi får träffas vid ett senare tillfälle, men varje nubbe tillägnade vi dig :)

Skål!


Hälig kväll


I går hade vi en jättemysig kräftskiva hemma hos mig. Först var det bestämt ett datum sedan blev det avbokat och i sista sekunden så körde vi på originalplanen igen och oj så bra det blev. Alla var mätta och vissa fick tom byta kläder så magen fick utrymme att svälla :) Bildregn kommer...

Första dagen gjord

 

Första dagen i skolan är gjord. Det gick bra! Jag hittade dit och fick en massa information så nu vet jag allt om Göteborgs Universitet och speciellt om institutionen för Socialt arbete. Det kommer bli ett bra år. Det enda som kommer bli jobbigt är pendlingen. Ca 1,5 timme tar det från mig till skolan inkl. tåg/buss/spårvagn. Och det är om det fungerar, det gjorde det INTE idag *morr* 

Flaskorna på bilden tillhör en del av den groggbuffé som kommer serveras här i morgon. Bara och blanda till lite vodka och annat smaskens så blir det hur bra som helst. Genom att grundlägga för ett bra alkoholintag så kan man komma undan med mycket :) T.ex. kanske ingen märker att det ligger damm i hörnen och att det kommer ligga en stor hög med kläder i mitt sovrum.

Hursomhelst så har jag lite och stå i innan de första gästerna droppar in i morgon.

Nu är det officiellt

Jag hatar mina "nya" joggingskor och nu tänker jag inte använda dem mer. Jag fick riktigt ont av att bara promenera till stan. Så någon längre tur kunde jag glömma. Aj, aj, aj det gör både ont i plånboken och i fötterna men det är bara att inse fakta. Varför köpte jag några andra skor än mina älskade Asics? Så här går det när man är otrogen.  Nu får jag använda de gamla skorna och snabbt köpa mig ett par nya. Åhh prova ut träningskor är sååå tråkigt. 

Men nu är inte allt bara tråkigt. Titta lite närmare på texten på socknarna, det livade upp min morgon kan jag säga. Låt er inte luras av märket innan som ser ut som ett E för det är det inte, utan det är bara tre streck. Vad blir kvar då?? Jo, SPRIT...hahaha...vi kan säga att jag laddar inför helgen då jag skall bjuda Järngänget på Kräftskiva. Vi brukar gå varvet runt så alla får äran att vara värdinna och i år är det min tur att arrangera lite Kräftis. Det kommer bli bra alla är väl sugna på torra brödkanter och lite krondill...hehe...  


Göteborg t.o.r

Snart skall jag ge mig av på en liten promenad och när jag ändå är ute och spatserar skall jag passa på och köpa mig ett buss/tåg kort. Och om jag inte tittat helt fel på Västtrafiks hemsida så kommer jag ha den äran att i 1 år punga ut med 1445 kr per 30:e dag, olala och grattis till mig!! Jag kan visserligen ta mig upp till Strömstad, ner till Svenljunga, bort till Karlsborg, Gullspång eller Åmål på samma kort men det är ju till och från Göteborg som är viktigt. Jaja, så får det bli när man måste ta sig in till storstaden..hihi..

Rekonstruktion genomförd

Första dagen i skolan närmar sig med stormsteg, på fredag är det dags! Det pirrar lite i magen, men mest är jag bara förväntansfull. Göteborg skrämmer mig inte, även om jag de närmaste veckorna kommer ha stenkoll på rätt hållplats för spårvagnen. Jag vill ju inte komma försent i början när allt är nytt och osäkert. Jag har i veckan som gått varit nere och kollat upp exakt var skolan ligger och på ett ungefär vilka spårvagnar som går dit. Det kommer absolut och lösa sig då typ alla spårvagnar åker förbi i närheten, man tackar! 

När jag var nere i Göteborg så passade jag på och fika med en kompis på Haga. Vi satt på ett mysigt café som sålde de de största kakorna jag sett :) Kanelbullarna fyllde en hel mat tallrik..hehe...jag kommer nog besöka det cafét igen om jag känner mig själv rätt...

Lite shopping blev det också med betoning på lite. Jag köpte en ny kajal och en ny ögonskugga. Nödvändigt men kanske inte så där jättekul shopping.

Jag skall visa er färgen på ögonskuggan i ett senare inlägg.


 

 


Fin fina måndag

I går blev jag väckt av att någon ringde "tidigt" på min sova-ut-utan-barn morgon. Denna någon visade sig vara Carolin och hon ville ha sällskap upp till Bloms i Mellerud. För er som inte varit där så har ni inte missat så mycket men det är en slags outlet med kläder från flera olika kända märken men det gäller och ha tur för det är väldigt varierande utbud.

 

Bloms entré

Jag tyckte nog inte det var så mycket fint där i går, men visst fanns det vissa guldkorn och efter lite prövande fick fick jag med mig ett plagg hem.

Inne på gardinavdelningen (tydligen inte så kul?)


Mitt "guldkorn", ett svart långt linne med små träkulor som extra detalj vid halsringningen från Objekt.

Efter vi varit på Bloms så tvingade jag (med milt våld) ner Carolin till Vita Sannar, en camping som ligger strax utanför Mellerud som jag hört mycket gott om men aldrig sett själv. Så där sprang vi runt på vita jättefina stränder och fjantade oss en stund innan vi åkte tillbaka till Carolin och mumsade i oss lite lunch så där kl 16,00, gahhhhh vad hungriga vi var då!!


Vita stränder, blått vatten men snålblåst, det blev inget dopp.


Från koja till slott?

Vi har tittat, spanat, kollat, sökt, iakttagit, stirrat, kikat, kollat och undersökt massor med hus de senaste åren. Vi har inte hittat rätt objekt än. Vilket evighets jobb det är att leta efter "det" huset. Huset som skall ha allt, eller potential till att bli allt. Priset skall ligga någorlunda i fas med vad vi har tänkt oss att det skall vara värt. Det skall ligga på rätt ställe och med rätt omgivningar. I dagarna skall vi titta på två hus som verkar ha potential men jag har blivit luttrad nu så jag tar inte ut något i förskott. Jag vet inte hur många hus jag har möblerat i tanken men blivit grymt besviken när vi sett huset eller när priserna skenat i väg till astronomiska höjder.

Det behöver inte vara stort något i den här storleksordningen duger bra.

 


En spännande överraskning?

Det går vattenkoppor på dagis. Hm, jag vill att mina barn skall få det så det är gjort MEN jag vill gärna att det skall passa med våra scheman så vi kan vara hemma. Nu passar inte! Jaja det är väl bara och vänta och se kommer kopporna så kommer de. Där har jag inte mycket att sätta emot..

Rutiner

Dagis har börjat igen och vi har så smått kommit in i rutinerna igen. Rutiner är bra på gott och ont. Denna veckan är min sista på mitt sommarvikariat, sen kommer jag fortsätta på timmar. Men herregud vad jag har lärt mig mycket om psykiska funktionshinder den här sommaren. Förhållningssätt, hantera psykos genombrott, bygga strukturer, tydlighet och en hel massa om ödmjukhet och förståelse. Det är lite häftigt och inse att jag kan en hel del och att de 3 åren jag har gått som har gjort mig till Socialpedagog har byggt upp kunskaper som jag kan använda som verktyg när jag arbetar i relation med socialt utsatta människor. Nu skall dessa kunskaper byggas på med ett års studier till med början i nästa vecka. Härligt och läskigt med ny stad, ny skola och nya klassisar men mest härligt!!

Oj oj oj

Nu har det hänt...helvetet har fryst över, grisarna flyger och jag har överlevt 1 mil i jogging spåret.  Efteråt infann sig en väldigt skön känsla av stolthet över att klarat ta mig runt hela rundan, men under tiden varierade känslorna. Utan draghjälp från J som ville ut och testa en ny runda vet jag inte om jag hade tagit mig ut men tillsammans var vi starka (även om J utan tvekan har mer fart i benen än mig). Nu får vi se om det här var en en gångs händelse eller om det kommer upprepa sig?!?




OBS! Jag vågade inte lita på de nya skorna så mina gamla träningsdojjor fick följa med ut. Följetongen om mina skor verkar aldrig ta slut *pust*

Vad tycker du?

I går var jag på ett helt underbart bröllop!! Grattis igen S och M!! Innan avfärden brottades jag med ett litet i-lands problem. Nämligen vilken av dessa underbara klänningar som skulle få följa med på bröllopet.

Vilken klänning tycker du bäst om?


Hallå...

...80-talet ringde och de vill ha tillbaka sina skor. No way säger jag, jag älskar mina pjux...


Fullt upp

När jag jobbar helgen som jag gör nu så jobbar jag 08,00-21,30 både lördag och söndag. Det är verkligen hela helgen, förutom rasten på 1 timme om dagen så är det bara jobb, jobb, jobb. I går passade jag därför på att ge mig ut på en joggingtur på rasten. 40 min och drygt 5 km senare var jag tillbaka. Det enda problemet med den joggingturen var att det var hysteriskt varmt just då. Solen gassade och det var åskklibbigt i luften, så det var en jobbig tur. Idag får det nog bli en promenad på rasten i stället för joggingkläderna hänger fortfarnade på tork :)


Jag tänker alltså finns jag...

Vad märkligt det är när jag ena stunden känner mig jätteinspererad att skriva en blogg och få dela med mig av min vardag och i nästa sekund känner jag hur lågan bara brinner ner. Det som återstår nu är en sparsam låga som sakta flämtar i vinden. Vi får se hur länge det håller tills lågan slocknar.

Jag frågar mig själv varför jag har så motsträviga känslor, kanske är det för att det för den här bloggen blir väldigt ytligt. Jag är inte en ytlig person. Jag har massa tankar och funderingar om världen och livet i stort och smått men inga som jag vill delge till vem som helst. Vem läser min blogg? Och vilket syfte har den människan med sitt läsande?

Jag har hamnat i en existensiell bloggkris..och nu vet ni hur jag tänker kring det!

Årstider

Det känns inte som om det är sommar längre. De fina dagarna känns mer som riktigt fina höstdagar. Jag tycker mig t.o.m känna den "högre" klarare höstluften i emellanåt. Jag vill verkligen inte att sommaren skall vara slut redan. Men snart börjar skolan igen sen rullar det på, mot regnigare, mörkare och kallare årstider. Till viss del dystert men också mysigt, men låt nu sommaren få vara liiiite längre så kommer hösten kännas mer välkommen när det väl är dags.

Nästan gratis


Idag har jag inte suttit still i många minuter, det har varit ett väldigt högt tempo på jobbet under dagen. Det var verkligen skönt att komma hem till mina egna troll som inte ställer till det för sig som deltagarna på jobbet gör.

Vi bakade en paj på nyplockade hallon och blåbär som vi avnjut tillsammans med vaniljvisp. Så enkelt och såå gott och nästan gratis när naturen nu är bussig och bjussar på en del av innehållet!!

Mums!!


Väntar på livstecken...

I går var gubben på svensexa så jag undrar hur han mår idag...mohahaha. Av de rapporter som skickades hem till mig verkade det vara en vild tillställning och jag gav klartecken till M att gå all in, så vi får väl se hur stora skadorna blev :) Själv skall jag nog börja dagen med en bloggpromenad, utan huvudvärk...

RSS 2.0