Vår

Nu verkar våren vara på väg igen efter ett kort avbrott av snöfall. Nu får vi verkligen hålla tummarna för att det här vädret är här för att stanna. Den här långa kalla perioden kan få vem som helst och gräva ner sig i sina sorger. Nu vill jag ha sol och värme till mist oktober!! Kan man önska det?!

Det står mig upp i halsen

Jag har så mycket att plugga till skolan hela tiden så jag vill bara spy. I dag har vi seminarie och tjoohoo på fredag med!! Blä, det är ju inte en bok till varje tillfälle utan kanske 2 böcker och ett gäng artiklar och andra utdrag. Till varje seminarie har vi ca 1000 sidors text om det ens stoppar...*kräk* Men snart är det slut!!

Om en vecka börjar jag dessutom jobba, det skall bli så kul! Sen kommer det inte vara lika roligt att gå i skolan och plugga samtidigt men i 2 månader skall det gå sen är jag friiiii från skolan.

Mitt hjärta har fyllt 3 år

I går fyllde lillemannen 3 år, herregud! Det känns verkligen som om det inte var länge sedan jag låg på BB. Nu börjar mina barn bli stora, är jag redo för det? Hm.. jag har inte så mycket val, det är bara att passa på och njuta allt man kan nu medan de fortfarande är intresserade av pussar och kramar!


En hurtig förmiddag

Större delen av den här dagen har jag spenderat med Jessica, alltid trevligt! Först tränade vi och sen och åkte vi och handlade. Men vi började förmiddagen med att  ta en rask promenad längs strandpromenaden på en timme. Vi kan kalla det för uppvärmningen för sen gick vi in på gymmet och nötte lite på löpbandet. Jessica sprang 5 km och jag 4 km, och ja det är mitt fel att vi inte sprang de där kilomentararna ute men det är ju så kallt i vinden. Efter det körde vi lite gott och blandat bland hantlarna men det blev mest mage/rygg.

Denna veckan har jag 2 ggr sprungit 4 km och det är alltid trevligt. Men jag kan egentligen fortsätta en stund till men jag och min vänner/ovänner djävulen och ängeln som sitter på mina axlar har lite problem att samarbeta så fort jag bestämmer mig för att springa lite. Min djävul säger: Lägg av, det är jobbigt, du orkar inte, du vet att du inte måste göra det här va?! medan ängeln peppar mig: Kolla vad bra det går, det här är ju tom skönt, härligt nu kommer du få upp konditionen precis som du vill, kämpa på. Ibland vinner djävulen ibland vinner ängeln och när jag springer 4-5 km då kan man säga att vi har kompromissat.

För min del gäller det och jobba på att bygga upp den mentala styrkan och våga pressa mig ytterligare och det är något jag får jobba med varje gång jag springer...men bit för bit blir jag ju starkare mentalt. Det är bara i 6 år tillbaka som jag överhuvudtaget gett mig ut och joggat och då var det max 2,5 km så något har ju hänt under den här tiden...


Jag kan inte få nog...


Jag har gått in i en Metallica koma. Jag är så glad att jag skall få se detta underbara band live!! Jag har fastnat nästan varje kväll med dokumentärer och intervjuer och jag gillar bandet mer och mer. Detta band av ödet sammanstrålande killar som gillar samma sorts rock n´roll. Dessa arga, arogananta, självupptagna, drivna killar med en enorm musikalitet. Man behöver inte gilla bandet men det räcker att man lyssnar lite mer uppmärksamt på en av deras låtar för att höra att det är avancerad musik. Och jag blir så imponerad av killarna själva som har gjort en resa från hemlöshet och drogträsk till att sitta i mångmiljonvillor och förutom att spela den musik de själva älskar värna om sina familjer och andra (inte bara sig själva). Häftigt!

Annars så är det våffeldagen och jag har pressat i mig ett gäng våfflor och nu är jag väldigt mätt..haha..riktigt gott!!

M.E.T.A.L.L.I.C.A

Idag köpte vi biljetter The big 4, jag skall äntligen få se Metallica live på Ullevi!!! Som bonus får jag se Slayer, Megadeth och Anthrax. Det kommer bli en magisk kväll!! Jag är sååå nöjd! Det här blir min första konsert sen 2005 men då hade jag lille A i magen så då blev det inget partande så det skall jag ta igen nu.


35+5

I helgen har vi besökt två kalas, en glad 35 åring i sina bästa år och en glad 5 åring i början av karriären. Båda kalasen bjöd på god mat, trevliga gäster och massa godis. Jag har ätit så mycket godis att jag har gått i ett ständigt sockerrus. I morgon skall jag försöka trappa ner igen :) Vilken härlig helg! 

Nu skall jag bara plugga klart för jag har visst kalasat bort lite pluggtid, så det är bara och sätta sig och läsa lite till innan huvudet landar på kudden.

6 x 20 min

Dagens maratonträning är över. Det blev till sist möjligt för mig att gå på alla pass jag ville så Zumba, BodyCombat, Core, BodyJam, Bodybalance och BodyPump alla pass varade i 20 min så det blev med andra ord 2 timmars träning. Framförallt såg jag fram emot Zumban och BodyJam två dansinsperaerade pass och de levde upp till mina förväntningar. Det var roligt och släppa loss och skaka rumpa och känna sig som en av deltagarna i någon dansuppsättning. Kan hända att jag kommer gå på dessa pass igen, men styrka, kondition och BodyCombat/ Core är mer min melodi. Undrar hur musklerna kommer reagera i morgon?

Nu är det dags och svida om från träningskläder via stretch och en dusch till kalaskläder för nu skall vi snart gå och uppvakta K som fyllt 35 år och har öppet hus. Trevligt värre!!

Ps. På bilden, Jessica my partner in crime :) (Här på kortet är vi på löpbandet för att komma undan BodyStepen sen gick vi in och fortsatte köra)

Som man bäddar får man ligga...

Det är märkligt att när jag bokar upp mig på någonting och är noga och kollar med min andra hälft om det är okej och han svarar ja, hur kan det då uppstå dubbelbokningar? Jag har fått klartecken, det betyder i min värld att han passar barnen just då. Vad det betyder i M:s värld är just nu lite oklart. För i morgon när jag skall träna skall M nämligen jobba?! Hur gick det till? När blev barnen stora nog att vara hemma själva? Det här problemet har han ställt till själv så jag lutar mig tillbaka och blir underhållen av showen...för träna det skall jag. Ett vanligt pass hade jag kunnat rucka på (såklart) men de här passen har jag sett fram emot väldigt mycket och längtat efter.

Ps. Farmor och farfar finns som back up om han inte hinner hem i tid. Toppen toppen!

Tvångslagstiftning

Jag måste plugga, jag har massor som skall läsas och förstås och sedan ställas frågor på. Inte "snälla" frågor som varför gör de så här? Utan snarare om de nu gör så där så påverkar det "någonting" vilket får "de här"  konsekvenserna, vad tycker ni om det? Svinenkelt eller inte, det är apsvårt! 

Trots att jag just nu läser om LvU d.v.s Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga och det är enligt den här lagen barn/ungdomar placeras i fosterhem eller speciella instutitioner som är väldigt intressant för lagen är komplicerad och svårtolkat och framförallt kan man disskuterar utfallet d.v.s vad i omhändertagandet hjälper barnet till det bättre. I vissa fall är det att skiljas från sin familj och i andra fall inte, svårt! Tur att jag inte skall börja min bana som barn/ungdomssekreterare.

Den tvångslagstiftning som jag har att utreda i är i stället LvM d.v.s Lag om vård av missbrukare i vissa fall. Och där är det vuxna människor som är fara för sig själv eller andra som skall bli "hjälpta" genom att socialtjänsten placerar dem inom låsta dörrar för att komma i från sitt missbruk. Även där finns mycket att disskutera men när det handlar om vuxna så har de mycket större möjligheter att påverka sina liv och själva välja. Barn är mer utsatta för andras val och har inte möjlighet att välja själva.

Eller vad säger ni, har ni några tankar om detta? Skall vi använda tvång överhuvudtaget är det bra? Nä nu får jag stoppa ner näsan i boken igen...

Träning update

Jag har inte höjt ribban från att träna 2-3 ggr i veckan utan känner mig nöjd så länge jag hinner med det. Jag inser att om jag inte vill att hela livet skall cirkulera kring när jag kan tvinga in ett träningspass så får jag nöja mig så. Och hur går det då? Jo tack fortsatt bra! Jag har kommit igång igen efter förkylningen och nu kör jag på mest ren styrketräning och kondition för jag hinner inte vara med på så många pass föruom på helgen (och det är ju då man är mest upptagen med annat) Men nu till lördag blir det lite gruppträning med Zumba, Combat, Core och Jam x 20 min/var, det kommer bli riktigt trevligt. Jag hade gärna kört ännu mer men så kommer verkligeheten och knackar på så jag får bryta träningen och gå på kalas i stället. Helt okej det med!

Stämningen var på topp!


Nu är alla barnens kalas överkalasade för det här året. Förra helgen hade vi som sagt samlat släkten och i går gick barnkalaset av stapeln (barnens första barnkalas) Fina vänner till pojkarna kom med fina och uppskattade paket. Barnen som blev inbjudna till temafest i McQueens anda lekte fint ihop och mumsade korv och bröd, kakor, tårta och godispåse i kapp. Vi föräldrar hade det också trevligt men inte lika fulla med energi och vår ljudnivå höll sin mer på normalt läge :) Härligt och se hur glada barnen var och hur roligt de hade det. 

Tårtan med Blixten McQueen och fiskdammen med godispåsarna var kvällens höjdpunkter (förutom presenterna då)!! Barnen somnade snabbt och var väldigt nöjda och är de nöjda är jag nöjd. Så enkelt fungerar det!!

(Om ni håller ut lite så kommer säkert Carolin visa er lite fler bilder från kalaset. Jag tog som vanligt aldeles för få bilder...)

Föreberedelser

Tänk att två små busfrön kan generera så mycket arbete. Förra helgen hade vi släktkalas och denna helgen så går barnkalaset av stapeln. Det skall förberedas med handling, bakning, städning, present inköp och ev skall jag vara så redig att jag hittar på en lek till förutom " sätta knorren på grisen leken". Förmodligen kommer ungarna leka hur bra som helst utan "fåniga" lekar men det kan vara bra att ha ett par lekar som ess i rockärmen om de skulle bli lite blyga :)

Annars är det seminarie i eftermiddag mellan 14-16. Helt perfekt tid om man vill förstöra hela min kväll (jag kommer vara hemma till 18,00), så tack för det!

Agent FokusKicki, loggar in...

Första "hemliga" inlägget, det känns stort som om jag måste släppa en bomb av något slag typ att jag är gravid med tvillingar eller att jag är hemlig joker i Big brother huset.

Men varför jag har skyddat bloggen är helt enkelt av den orsaken att jag vill bli av med ett gäng snokare som jag vet är inne och läser men som aldrig kommenterar eller avslöjar att de läser. Av sådana människor för jag lite fluktar vibb av, typ som om de står i buskarna utanför huset och tittar in men aldrig avslöjar sig. Så, därför detta upplägg!

Lösenord

Jag har bestämt mig för att lösenordsskydda min blogg. Jag vill inte stänga ner den helt så det får bli alternativet. Så de av er ca 40 personer som är är inne dagligen och som vill fortsätta läsa får skicka ett mail till mig på [email protected] så kommer jag skicka ett mail till er med lösenordet. Det är inte utan att det skall bli intressant och se hur många som kommer "våga" skicka ett mail för det är väldigt många fler som läser bloggen än de som kommenterar :)

Så vill ni fortsätta läsa så skicka ett mail till [email protected]

Äntligen

Nu är jag frisk, för nu orkar jag inte med mer sjukdommar!! Så idag gick jag i väg och tränade styrka med Carolin som påpassligt nog var i stan. Det blev ett ganska hårt pass med fokus på överkroppen. Till slut tyckte Carolin att jag tränade lite för många övningar på en och samma maskin så då satte hon sig i en liten hög i hörnet och väntade på att få gå hem...hihi.. Passet gick bra och jag kan redan nu känna att i morgon kommer jag vakna med träningsvärk i triceps.

I morgon skall jag också i väg till min nya arbetsgivare och skriva på anställningspapprena och prata lite mer ingående kring min anställning. Det kommer bli så bra där här, det känner jag på mig!!


RSS 2.0