Testar allt innan vi kör igen

Jag skrev precis att jag shoppade bort ångesten i går, och det hjälpte så nu är ångesten bara kvar som ett litet nagg i kanten av min inre stressboll. Men för att vara på den säkra sidan så beställde jag en pizza idag och i morgon helgarderar jag mig genom att gå på fest och dricka en "massa" alkoholhaltiga drycker, allt för och vara på den säkra sidan.

I morgon börjar en ny kurs i skolan och den verkar jätteintressant, och jag är inte ironisk när jag skriver det. Så den ser jag fram emot massor...kul...Hade det varit en tråk kurs till hade nog jag nöjt mig med min fil.kand i socialt arbete. Jag behöver inte en extra yrkeslegitimation,egentligen...men nu blåser vi på, denna kursen håller på till 14/1 så det är en långkörare med det högtidliga namnet: Handlings strategier och etik i socialt arbete.

Lite ljus skugga i mörkret

Ett klassiskt tips för och pigga upp sig själv när man är nere är att shoppa lite. Att använda sig av shopping för att på ett "konstgjort" vis belöna sig själv är gammalt och vedertaget. Gillar man inte shopping kan man ju alltid tröstäta men jag valde shopping.

Efter att lämnat in tentan från helvetet i går så strosade vi runt på stan i Göteborg. Det var jättemysigt och jag gick runt på gator jag aldrig vågat mig ut på förr. Av en slump halkade jag in på en Make up store affär och passade på att köpa med mig en ögonskugga. Nämligen Meteor, en enkel bas/highlightskugga som jag saknat. Nu är det inte så ofta jag trollar med skuggor men till fest är det lite kul så därför blev det ett köp. Och jag blev lite gladare, ni ser ju bara på påsen inte kan man vara ledsen med en sådan i sin hand!?

 

Fina påsen

Fina skuggan


Orolig i själen

Idag har jag skrivt klart tentan och i morgon kl 10,00 skall den vara inlämnad i ett kuvert i Göteborg. Inga mailnings möjligheter här inte. Nä då, bara till och köpa ett nytt Västtrafikkort för över 1000 spänn och "slösa" bort två dagar på att åka ner med den här skiten. För skit är det, jag har nog aldrig varit så knäckt över en tenta. Jag hatar den här! Jag är totalt ointresserad av och skriva den med den här vinklingen som vi måste göra och det känns som jag har tvingat fram varenda stavelse. FY FAN! I och med att jag har brottats med de här känslorna under hela skrivningen så känns det inte som jag har presterat bra. Tänk om jag får omtenta, en komplettering, det skulle bli den första i såfall MEN jag vill INTE. Jag kan tänka mig och gå igenom en förlossning till bara jag slipper omtenta på den här JÄVLA skiten!! 

Så nu känner jag mig jättestressad, fy vilken obehaglig känsla. Nu längtar jag tills vi får tillbaka resultatet så jag vet om jag överlever eller måste begå självmord genom att göra en omtenta.

Smile

Kan man heta Bo om man är hemlös? Är det rakvatten i vattenpass? Om man åker fast för fortkörning, kan man kalla det gasolycka? I Sverige bor det svenskar, i Danmark bor det danskar. Vad bor det i Peru då? Peruker? Kallar samekvinnor sin dildo för fusklappen? Om ett par älskar ute i naturen, är de uteliggare då? Kan man kalla fäder som är hemma med barnen, lagar mat och städar för hushållspapper?

Haha...dagens första skratt :)

Kontraster

Jag var på Ullared med maffian i torsdags. Det var helt lövly! Att få träffas alla 4 utan barn var helt ljuvligt, sååå mysigt! Och sen att vi spenderade dagen på Ullared gjorde ju inte saken sämre. Efter ett par rejäla ur rensningar i vagnen så är jag faktiskt nöjd med alla grejer som passerade kassalinjen, och det var ju ett par..hihi..

Nu gäller fullt fokus på fattigdom och försörjningstentan, så den här kursen kan försvinna ut ur mitt liv..

En kväll av ro i kroppen

I går efter vi redovisat olika ekonomiska utlåningsmodeller till fattiga i u-länderna och lett en diskussion om det så lämnade jag Göteborg med lätta steg (sedan att solen sken och det var varmt och skönt gjorde inte saken sämre) Då var jag ledig, fri och hade inte direkt något jag kunde läsa. Idag kl 09,00 lades hemtentan upp. Nu finns det massor med saker att läsa och mängder med viktigheter som skall skrivas ner på papper. När denna tentan är skriven är den här kursen över och ingen är gladare över det än jag!

Nä nu får jag läsa vidare och fundera ytterligare över de olika tillväxtmekanismerna i Afrika och Asien. Hoppas ni har en bra dag i alla fall!! :)

Liseberg

A hälsar på gammelkaninen :)

Båda barnen åker "lilla" bergbanan

Kanin ballongerna har blivit med krona jämfört sist år


I lördags så blev vår tur till Liseberg äntligen av. Regnkläderna var med packade och barnen var totalt ovetande. Mungiporna gick nästan runt huvudet när de såg att vi stannade på LISEBERGS parkering! Dagen fortsatte med många leenden och glittrande ögon men även några stela sammanbitna miner när åkturerna blev lite väl spännande :) Men min store kille var så modig att han t.o.m åkte den stora bergbanan. Själv fick jag nöja mig med att åka juke box som det "häftigaste". Nästa år så får vi köpa åkband till hela familjen och då jävlar i min lilla låda skall även mamma få sig ett ordentligt magpirr.  Dagen började med mulet väder med slutade med att hela Liseberg badade i solsken. En dag att lägga till minnesbanken som mycket lyckad!!

Rött, grönt, blått eller varför inte rosa?

Så, då var det gjort. Nu har jag också gjort min medborgerliga plikt. Om man ville vara helt hemlig med vad man skulle rösta på så gällde det och ta en valsedel från alla partier men jag var inte så hemlig för när klungan framför mig tagit sina valsedlar var det ingen som stod och kikade över axeln på mig. Jag däremot kikade över axeln på de framför mig och konstaterade: två röster på socialdemokraterna, en till centern och lite oväntat en röst på moderaterna från en "knarkare" (det vet ju inte jag om han var men det var en sliten man i alla fall). Så nu får man vänta tills i natt innan man vet utgången på det här valet. Jag kan ärligt säga att jag kommer nog sova gott när vinnaren görs känd, för valvaka är inte min grej även om jag bryr mig om resultatet.

Vad lägger jag mina pengar på

Internationellt bistånd...ja, vad skall man säga. Världen ser inte lika dan ut för alla varken inom Sveriges gränser eller i världen i stort. Det finns stora skillnader i mångt och mycket. Tidigare har jag kanske inte gått på djupet i mina funderingar kring varför vi har fattigdom i vissa länder medan andra klarar av det bättre. Men i och med den här kursen och djupare teorier om tillväxt och utveckling i världen så börjar en klarare bild målas upp. Om det är enkelt och lösa fattigdom? Sover Dolly Parton på mage?? Nej, det kräver mycket och det krävs mycket av många. 

Något jag kan reflektera över när jag sitter här i min varma lägenhet, mätt efter frukosten i hela rena kläder och knapprar på min lapptop och funderar över en Ullareds tripp där pengarna kommer få vingar...


I morgon är en annan dag

Regnkläderna är på dagis. Det betyder att vi inte "vågade" att åka till Liseberg i morse när det regnade och det var allmänt blött. Nu när det är försent för att åka ner har vädret bytt om till strålande höstvacker skrud. Jaja man kan inte få allt, så är det. Men vad jag kan få är nybakad äppelpaj. Lite godsaker tröstar vem som helst. Dessutom är det öppet ett par helger till på Liseberg så jag hoppas på bättre tur nästa helg. Om inte annat så kommer vi ha regnkläder tillgängliga då, så och vädret kan välja och visa sig från vilken sida det vill.

Tummen upp åt äkta 80-tals brillor :) (M: s farfars) Tummen ner åt regnet :(


Så ligger landet

Skola: För att förstå fattigdom i Sverige, måste jag förstå den i världen. Intressant men sjukt jobbiga med ekonomiska termer. Men lite börjar det klarna om varför det ser ut som det gör i världen och därmed också här i landet.

Sjukdoms uppdatering: Sjukt förkyld men tror att bihålorna håller på att slappna av lite. Känns bättre i alla fall. Snorar vidare samt hostar men huvudvärk och käkvärk har släppt lite.

Familj
: Underbara goa familjen, med barnen som inte fattat att jag varit dålig och näst intill drivit mig till vansinne med sina glada rop och sånger. En gubbe som har fått jobba kväll och därmed inte varit hemma till så många läggningar. Detta har kanske inte påskyndat min tillfrisknande men nu hoppas jag på att jag kan vara pigg nog och överraska barnen med en Lisebergs tur till helgen...


Bilder från förra årets Lisebergs resa


Fortfarande sjuk

Idag ringde jag Vårdcentralen i hopp om att kunna bli lite hjälpt. Det blev jag inte! Alla tider var slut för dagen, så det vara bara för mig att må dåligt här hemma bäst jag ville och klarade av. I stället skall jag få ringa senare efter 17 och kanske om jag har tur få en tid på närakuten. Så fram tills dess kommer jag och min bihåleinflammation hålla oss sysselsätta med Ekonomisk politik för utveckling, den boken  är precis så roligt som den låter. Så lägg till lite snor, huvudvärk, ont i käkar och ännu mera snor + bonusen ingen lukt eller smak så vet ni vad jag gör.

Sjuk

Jag är sjuk och jag har feber det är ungefär lika roligt som att vara riktigt hård i magen när man skall gå på toa. SKITjobbigt med andra ord! I flera dagar har jag haft feber och den har inte släppt idag heller. Så trots alla mina trappa tankar om att jag skall klara av och åka till skolan i morgon så kommer det inte att gå. Jag måste sova, vila, snyta mig, dricka vatten och värka ut den här väldigt ovälkomna förkylningen, f*n! 

PS Det goda med den här förkylningen är att barnen INTE är sjuka, helt fantastiskt!!


Sockerkick

Idag köpte jag hem en "Haga kanelbulle" till mina små kidz som en liten överraskning. Och överraskade blev de, och väldigt glada. Vi fick damsuga golvet efter de var klara för det var rätt mycket smulor om man säger så, men det fick det vara värt!!

Om och om igen

Emil och Madicken det är två filmfavoriter som rullar på tv:n om kvällarna. Tänk att det kan vara så roligt att se samma film om och om igen, dag efter dag. Just nu är det Madicken som visas. Själv skall jag nog ta och ge mig i kast med maten. A har beställt stekt falukorv, pasta och ketchup så det går fort och lätt idag. Att planera maten och göra upp matlistor är annars något som jag avskyr. Det brukar bli 7 st maträtter som återkommer...haha...

Alla tips på god och gärna lättlagad mat mottages tacksamt!

Make up


Efter att testat de flesta kajaler som finns ( känns det som i alla fall ) så skall jag nu testa den här i från YSL för och se om denna penna kan mäta sig med mina ganska högt ställda krav.

Ny ögonskugga från Make Up Store i färgen Velvet, riktigt snygg på!!


RSS 2.0