Brandstationen

Stor släkningsbil

Brandmans kläder, var är då alla halvnakna brandmän? Jag såg inga :)

Idag hade brandstationen öppet hus i Uddevalla och jag passade på att gå dit med min äldsta son. (Den yngre sonen föredrog att stå bakom soffan och bajsa så det blev inga brandbilar för honom den här gången) Vi fick åka med i brandbilen och bestämma när sirenerna skulle slås på , titta var barnmännen bytte om, se alla olika varianter av brandbilar, (även gamla från 1905) släcka en liten eldsvåda med hjälp av en brandslang och kolla på när de räddade en person ur ett "brinnande" hus. Man kan väl sammanfatta besöket med att sonen är nöjd, MYCKET nöjd. Och den lille bajsaren han skall vara glad att han inte vet vad han missade. Jag träffade en gammal bekant som nu jobbade som brandman så för mig blev också besöket lyckat. Men ett leende på A: s läppar det var ändå det bästa!

 

 


M.E.T.A.L.L.I.C.A

Jag är gillar hårdrock, men jag kan min hårdrocks historia alldeles för dåligt. Så idag har jag suttit en stund och kollat på gamla musikvideor och lyssnat på de äldre låtarna från Metallica, ett av mina favorit band. Nu kan jag lite mer, men oj vilken djungel det är. Många bra band, många låtar, många historier att ta del av.

Indien t.o.r över lunchen




Idag har jag vidgat mina vyer lite och provat på mat som jag inte har ätit tidigare. I Göteborg finns det så mycket och välja på att man kan nästan bli lite knäpp av alla val som finns men idag slutade det med att vi hamnade på en Indisk restaurang. Jag tog Tandoori-Kyckling och det var gott, påminde lite om det thailändska köket. Det var inte sista gången jag åt indiskt. Jag är lite stolt över mig själv att jag gick med på att äta här för jag är inte så lätt övertalad när det gäller att prova nya maträtter, men idag gjorde jag ett undantag och det lönade sig!

Älskar dem

 

Så fina härliga stora och små plåtburkar. Det finns en burk till varje tillfälle. Första gången jag såg dessa franska skönheter var när jag var just i Frankrike för 2 år sedan. Idag hittade jag en hel avdelningen av dessa underbara skapelser i en inredningsbutik, lycka! Hade jag haft plats hade jag köpt flera stycken och placerat ut på lämpliga ställen i lägenheten.


Rock on!

I går kväll byttes ett lugnt soffhäng mot ett skönt barhäng och hårdrock. Bandet Casablanca rockade loss och jag med dem. Jag hade inte hört talas om dem tidigare men jag blev positivt överraskad. Riktigt bra musik, och jag diggade loss (längst fram som den grupie jag är :) ).


Idag har varit en lugn söndag och snart skall jag ha det där soffhänget som jag hoppade över i går. Det blir nog Beck och äppelpaj, chips och godis men först skall ungarna i säng.

Trött

Jag står upp tidigt och kommer hem sent. Dagarna är långa och jag är trött. Ja, det har varit min vardag den här veckan. Dessutom inser jag att jag inte kan blogga med min mobil :( Det hade varit kul och slängt in ett litet meddelande utan att behöva starta datorn och logga in varje gång. Jag lever men jag är trött så nu blir det sängen.

Något inför halloween kanske?

Läste hos Anna att hon hade yearbookat sig själv och det såg ju så himla roligt ut så det var ju jag också tvungen och testa (såklart). Jag valde ut några bilder som jag gillade håret på, men man kan välja många fler om man vill. Men på bilden från 1964 så är jag VÄLDIGT lik min egen mor i den åldern. Hon gick då på frisörskola och hade perfekt hår, varenda hårstrå på plats. Jag är väl inte riktigt lika fin i håret till vardags men nu fick ju jag också uppleva känslan av perfekt frisyr. Håll till godo.


Nyfiken i en strut

Vi kan hämta ut våra tentor från Fattigdoms kursen nu men bara under en halvtimme om dagen och den halvtimmen är väldigt svår att pricka in. Jag är sjukt nyfiken på hur många poäng jag fick och vad hon har skrivit för kommentarer. En tanke var att ta tåget ner idag trots att det är en hemstudiedag, men efter moget övervägande så väljer jag att spendera de 4 timmarna som det skulle ta att åka härifrån, hämta tentan och åka tillbaka här hemma med näsan i en bok i stället. Jag får vänta till ett senare tillfälle, när nu det kan bli...åhhh störande...

Mörkt


Så här ser det ut nu för tiden när jag skall åka ner till skolan om morgnarna Jag blir ju inte direkt sugen på att studsa ur sängen när allt bara är kolmörkt. Det jag vill göra i det läget är att stänga av alarmet, vända mig om och krama kudden tills ljuset tränger in genom fönstret igen. Fast det får man ju aldrig göra, men det är väl en sak att tvinga upp sig själv men jag hatar verkligen och väcka barnen när de sover som bäst :( 


Trollspöt har varit framme

Vilket vackert höstväder vi har! Jag njuter i fulla drag, snart kommer det bara vara regn och slask så det gäller att passa på och fulla huvudet med fina bilder nu. I går var jag och J ute och fyllde min kamera med lite bilder med. Det är ju så fint med alla höstlöv och solen med ett fint ljus. Jag tog massa fina bilder på J men jag vet inte om hon skulle uppskatta om jag la upp dem här så jag avvaktar tills jag fått klartecken. Jag tänkte bara ge er ett litet exempel på hur det kan se ut när jag varit framme och använt fotoshop på ett kort. Jag brukar inte retuschera mina kort så hårt men för att bevisa vad man kan göra har jag överdrivit lite. Jag menar, vem är jag om jag inte får ha mina mörka ringar under ögonen, linjer och olika prickar, ärr och rynkor...?

 

Vilken bild gillar ni bäst?


Mys kväll

Ett fredagsmys värt sitt namn har vi genomfört idag. Vi (jag och store pojken) hyrde två filmer en till barnen och en till oss vuxna. Sedan fick barnen välja maträtt, och då valde de favorit maträtten pannkakor. Efter det poppade vi popcorn och satte på Spöket Laban filmen och mös. Herregud, att jag har så stora barn att de själva kan vara med och påverka en kväll. Mina barn är verkligen min stora lycka! När vi sedan lagt barnen och de hade somnat så såg vi (mest jag) på I love you Phillip Morris med Jim Carrey. Det var okej, vissa partier var tom väldigt bra och jag fick mig ett par goa skatt och även några tårar men överlag så höll den "bara" en okej standard.


Röra på sig

Vardagsmotion, det är något jag försöker klämma in så ofta det finns tidsutrymme. Jag går bl.a.till och från Universitetet om jag har tid och det inte spöregnar.

Jag har ju fortfarande inte varit i väg och köpt det där gym-kortet än eftersom M:s arbetstider varit helt katastrof. Men nu när det börjar rätta till sig så kan det vara läge och köpa ett kort som jag kan använda och inte bara köpa ett kort och sponsra gym-anläggningen, tro mig jag har lagt mycket pengar på ren sponsring under årens lopp. Hoppas bara det inte blir en upprepning av tidigare dåliga mönster..

Baka, baka liten kaka...

Vad kan det bli av de här ingredienserna?


Jo sådana här smaskiga grejer!

Provsmakar, därav min avvaktande min

I går efter att jag hämtat hem mina hjärtan från dagis hade jag tänkt och åka och hälsa på K, men hon var ju inte hemma!! *Fy på sig K* :) Det får bli en annan dag men efter som jag tänkt att vi skulle "göra" något så bestämde vi oss för att baka lite. Så vi "bakade" (rörde ihop) chokladbollar, en klassiker som jag inte gjort på väldigt många år. De blev okej, men inte så där goda som jag hade förväntat mig. Barnen gillade dem inte alls!! Så om ingen av er har ett riktigt toppen recept på chokladbollar så kommer jag nog baka något annat i fortsättningen.

Update: Nu har jag kollat in receptet på havregrynspaket och det enda jag kan se som skiljer "mitt" recept från deras är att jag hade 1 msk mer kaffe. MEN eftersom vi provsmakade chokladbollarna direkt efter vi hade gjort dem kan det ha varit det stora felet. För i dag mina vänner så smakade de mycket bättre. Killarna åt tom var sin, utan att spotta ut :)



Näsan i böckerna

Plugga plugga plugga, ja det är väl ungefär det jag har sysselsatt mig med fram till dagishämtning. Eller att säga att jag önskar att det vore så är kanske närmare sanningen. Jag pluggade flitigt på förmiddagen men sen blev jag så trött att jag somnade. Min tilltänkta power nap varade i över 1 timme, jag bekräftar verkligen myten av den trötta småbarnsmamman. Sen var det dags för lunch och på eftermiddagen hittade jag inte riktigt flytet igen.

I morgon är det heldag i skolan men jag skall bara gå på förmiddagen för på eftermiddagen skall jag i väg och unna mig lite lyx.

Perfekt innan lampan släcks


Boken ELSAS MODE av Sofi Fahrman var: Lätt läst, skapade ett sug av att vilja veta mer, beskrivande av en värld där jag aldrig varit i närheten av (Stureplan), flera gånger fick jag stänga igen boken och andas lite innan jag kunde läsa vidare. Efter att ha läst flera bokrecensioner som påtalat hur dåligt skriven boken är så är jag väldigt överraskad av när jag själv tyckte den var allt annat en dålig. Ibland är det bra med låga förväntningar. Perfekt chick lit!!

Ps. Beställer man böcker från Adlibris så är det fraktfritt..

Du och jag mobilen, du och jag :)

Förväntansfull, på väg mot affären
Pillar på tänkbara mobiltelefoner

Nu har jag genomfört mitt köp och mobilen ligger bredvid mig på skrivbordet och laddas. När jag väl bestämt mig att jag skall köpa något som jag gått och tänkt på länge så är det inte okej och vänta. Då måste köpet ske här och nu. Sedan hade jag lite tur också för den telefon jag vill ha fanns som annonsvara och kostade lika mycket som på nätet, perfekt! Än är vi inte riktigt kompisar jag och mobilen för jag har inte koll på alla funktioner. Min sambo höll på och skratta ihjäl sig när jag inte hittade ring- funktionen. Men helt självklart är det inte, och jag har fortfarande inte lärt mig hur jag sparar nya kontakter. Men jag kan använda facebook! :)

Sony Eriksson X10 Mini Pro - Svart


Ny älskling i dag?!

Jag har beställt en ny mobil över nätet men nu strular den beställningen, det verkar som telefonen inte finns i lager. Eftersom jag vill ju ha en ny mobil NU, så jag tror minsann att jag åker ut till Torp och ser vad de har att erbjuda där ute.

Barnen är mina solar

Sol ute, sol inne och sol i sinne

Det gäller och hålla humöret uppe när jag har så långa dagar hemifrån. Fy, blä och usch det är inge vidare idag var jag borta mellan 08,00-19,00. Som tur är har jag fina svärisar som hjälper till med dagis hämtningen när det krisar till sig, och nu i älgjakts tider så det verkligen snällt att de ställer upp. När de här bilderna togs i förra veckan så var det inte en jäkt och stress dag. Den här dagen hämtade jag barnen tidigt och vi gjorde matsäck och gick ut i skogen och fikade. Det var så härligt, solen och barnen strålade i kapp och jag bara njöt av att ha lite kvalitets tid med mina hjärtan.

Hösten visar upp sin färgprakt

Bus i skogen


101010

Tar mig en funderare kring en bild på en bygganad under poängpromenaden

Dagen började med sovmorgon och en lång härlig frukost. Sedan gav vi oss ut på poängpromenad i det kyliga höstvädret. Idag fick det bli premiär på långkalsonger för barnen och mig, det var verkligen ingen värme. Mysig start på söndagen ,och nu skall vi avsluta den med lite äpplepaj och vaniljvisp i soffan innan det är dags för sängen.



Jaaaaaaaaaaa

Jag klarade tentan. Ni vet tentan från helvetet. Jag klarade den!! Jag är såå glad att jag klarade den då 1/3 av klassen fick underkänt. Lättnaden är enorm. Nu slipper jag oroa mig för att lägga ner en veckas extra tid på att sitta och göra samma tråkiga och svåra sak en gång till och dessutom mitt i en ny kurs. Lycka!!

 


Vackert

Vissa träd önskar kanske att de vore något annat än just bara ett träd.

Pendla

Att pendla ensam eller tillsammans med andra det är frågan, men vad är svaret? I bland är det så himla skönt och få vara asocial och bara sova hela vägen hem. Eller bara sitta och stirra ut genom tågfönstret och bolla idéer med sig själv. Sen kommer de där dagarna då tågresan känns så lång som om jag aldrig kommer man fram då hade det varit trevligt och ha någon att prata med. Hela den här terminen har jag pendlat själv men nu har jag fått en klasskompis som också bor i Uddevalla och nu pendlar vi ihop, för det mesta. Men ibland väljer jag en annan avgång bara för att få vara ensam en stund :)

Tupplur

 

Efter att ha läst en del kurslitteratur på förmiddagen så blev jag jättetrött och sov i 1,5 timme. Det är inte okej! Nu är jag lite rädd att kroppen håller på att förkyla sig. Det är jag inte tid med alls. Så bara för att chocka kroppen lite så tog jag en rask promenad med inställningen: Ryck upp dig kropp och fixa lite motgift till alla äckliga förkylnings baciller. Så nu förväntar jag mig en mycket piggare tillvaro i morgon?! Jag åt 2 clementiner med (helgardering), ni vet C- vitaminer is da shit!


Brax

Lill fisen poserar i sin nya tuffa jeans. Dessa hittade jag på Kapp Ahl och jag hade en rabattkupong på 25% rabatt så priset blev helt överkomligt. Jag gillar att det är skinndetaljer samt "spännet" uppe vid rumpan. Mammas lilla snygging!

Ringar av godhet i svamp vattnet

Jag har inte haft någon tur när jag har varit på svampjakt i skogen men svärfar däremot han har hittat mängder. Och tydligen har jag gjort något bra eftersom han gav mig en massa. Tack snälla sväris!! Och eftersom jag får ryck ibland och också är snäll så gav jag bort en del till Carolin eftersom hon var så avvis på mina svampar..

Ser rött

I går var jag ute på lite festligheter hos min kära kollega och vän E. Vi hade en jättemysig kväll med resten av kollegorna på jobbet. Vi var ett gott gäng i blandade åldrar och med blandad mängd alkoholintag, en del kanske med för mycket innanför västen. Jag har inte ont i håret idag så jag är nöjd. Eftersom vi var på "hemmafest" så vågade jag mig på ett par röda läppar, inte läppstift men väl ett rött läppglans. Jag jobbar på att bli mer "vågad" eller i alla fall göra som jag själv vill utan att skämmas.

RSS 2.0