Träning x2

Idag hade jag möjlighet att träna (det går ju oftast inte på kvällen pga M: s arbetstider). Jag pulsade dit i full snöstorm men jag tog mig dit och jag genomförde inte bara ett utan två pass. Så nu funderar jag på om dagens dubbelpass kan räknas om så det räknas som 2 dagars träning. Det hade varit fin om det hade fungerat så. Och i så fall hade ju jag varit klar för veckan nu..hihi..

Adventsmys


I kväll har vi myst till det i grannstaden hos A och B (haha, så fult det blev när jag skrev ut det så). Jag fick se deras nya fina lägenhet som ligger i ett gammalt trähus från 1850-talet. Det var precis så där fint som man kan tänka sig + att det fanns 2 st fungerande kakelugnar och en vedspis. Jättefint! Sedan blev vi bjudna på nybakat bröd och finfint fika. Barnen var rätt trötta och det gjorde att de bitvis förde en hel del väsen men trots det fick vi pratat och skvallrat i massor.

En bra söndag

I dag blir det ut och busa med de små i snön tills läpparna skiftar till en blåaktig färg. Pulka race och iglo byggande står på agendan. Senare i kväll blir det adventsfika med bästa svågern och svägerskan, mums! Hoppas inte vädret sätter käppar i hjulen så vi inte kommer fram.

Se det snöar...

mms_img56699 (MMS)

Se det snöar...


Vinter




Nu snöar det igen, och känslan som infinner sig i magtrakten är en varm ombonad julkänsla. Det känns som om vintrarna har blivit som de var när jag själv var liten kicka. Jag minns snöbollskrig på åkern nedanför vårat hus med grannbarnen, jag minns pulkaåkning på "kullen" och i backen på vår gata och jag gillar minnena och nu får jag chansen och dela nya minnen med mina barn, underbart!

Ps Jag gillar också att vara inne och titta ut när flingor stora som lovikavantar singlar ner mot marken gärna med en kopp varmchoklad i handen.


Hehe..

Det har visat sig att kvinnorna inte kan räkna med något sex mellan jul och nyår. Det är visst "mannens säkra period", för då står staken i fönstret , kulorna hänger i granen, skinkan står på bordet och pungen är tom ...

Sömntuta

Dessa långa dagar tar verkligen ut sin rätt. I dag skulle jag egentligen stått upp klockan 05.00 för att hinna med tåget 06.10 ner till Universitetet. Men vet ni vad, den förläsningen var inte obligatorisk så jag hoppade över den. Jag passade på att sova ut i stället. Jag somnade vid 21.00 i går och vaknade utvilad i dag vid 08.00, härligt!! Så idag blir det till att läsa lite hemma i stället men det gör jag mycket hellre än att sitta på en föreläsning som jag redan hört en gång tidigare. Mycket är ju fortfarande upprepning från mitt eget program. Jag har faktiskt redan gjort mina 3 hundår och på de åren har jag max missat 3 st föreläsningar så jag känner att jag inte behöver göra allt igen.

Fint



Det är svårt och få till en bra bild med mobilen på hur stämningsfullt och mysigt det ser ut på gatorna. Men tro mig, det är fint! Dessa kronorna gillar jag massor. Vi gick förbi NK: s julskyltning förut och den var superfin i år, vilka kreativa människor det finns som bygger så fina skyltfönster.

Sjukt tråkigt och sjukt bra..

Idag vaknade lille mini och hade feber. Tråkig, men ganska väntat. Det känns som sjukdomar är oundvikligt i dessa förkylningstider. M fick VAB:a eller i alla fall tills jag kom hem vid 19.00. Det är låååånga dagar nu. Mörkt när man åker dit och mörkt när man åker hem. Men Göteborg är ju ganska fint julpyntad så liite mysigt är det allt också.

Nu blir det till att se repriser på diverse play.se kanaler innan det är dags att kasta in handduken för i dag. Vilken lycka för mig att tekniken går framåt så jag kan välja se mina favorit program när jag vill :)

En liten lista kommer lastad...

1. Hur länge har du bloggat? Jag började skriva offentlig "dagbok" på Lunarstorm 2002 och den har jag sparat (väldigt kul läsning) sen har jag bloggat till och från sedan 2006.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Jag tänkte väl inte så mycket mer än att det verkade som folk hade hur mycket pengar som helst eftersom alla visade upp sina inköp hela tiden. (Jag läste många modebloggar)


3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Oj, den första?? Vet inte riktigt men det var helt klart en modeblogg kanske SheCity.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du så här i efterhand läser dem? Mina första bloggar är borta och inläggen med dem men om jag läser några inlägg nu så är det mer för att se vad som hände då.

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Oj, varje dag runt 20-30 men jag har MÅNGA inlagda som bokmärken.

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (tex teknikbloggar, modebloggar och politiska bloggar)? Kanske 50% dagboksbloggar, sen är det mode, inredning, träning mm

7. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Sofie Fahrmans blogg brukar jag läsa och hon är VÄLDIGT olik mig på alla sätt, både i utseende, personlighet och karriären. 

8. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Kan man svara pass, jag har ingen aning. (Det är inte direkt så jag tänker när jag läser en blogg)

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? De flesta tycker det är kul medan andra undrar hur man orkar hålla på :)

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Hahaha..ja, vem annars skulle jag vara? :)

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Ja det har jag absolut. Sen sätter min sambo ganska hårda gränser för hur mycket han och barnen skall finnas med i bloggen. Det är därför det sällan är med bilder på barnen och har jag det så är det aldrig bilder framifrån. Sen håller jag med Anna att det är tråkigt när man vet att flera personer är inne ofta och flera gånger om dagen men inte kommenterar ens när man skriver något mer personligt!!

12. Nämn några saker du aldrig bloggar om, och varför. Personliga konflikter skulle jag undvika i alla dess former med familjen, vänner och jobb. Sen lämnar jag aldrig ut någon någonsin. Jag vill att bloggen skall spegla en positiv bild av mig även om jag självklart har en mörkare sida som lyser igenom i bland.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Ja här kommer det igen att jag vill att folk skall kommentera. Jag vill ha en reaktion, en dialog en slags relation. Är man inte intresserad av att ha det behöver man inte gå in och läsa tänker jag.

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hans/hennes blogg? Nja, det är ju inte så lätt, särskilt om man aldrig ifrågasätter något. Bloggen visar ju en vinklad del av mig, som alla vet är ju summan mer en delarna!!

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Nej, men det var väldigt nära en gång. Jag skulle träffa en tjej på semestern men så klaffade inte våra semester tider.

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Ja absolut!

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andras bloggar? Nej, men det är mest mina närmaste vänner och släkt som kommenterar.


18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller i andras bloggar? Nej det har jag inte.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Det kan bli ett stressmoment att vilja uppdatera, men jag försöker och inte tänka så. Sen är det där med att "alla" kan läsa som kan irritera mig ibland när jag inte får något tillbaka.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Kanske, jag vet inte. Men jag vet att jag kommer läsa bloggar om två år i alla fall :)


21. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. Hm...jag kom på 3 jag tar dem: Pernilla, Mariana, Karin

Myspys

Idag har jag fått mysa lite extra med mitt äldsta hjärta. Vi har tagit tåget till Göteborg och haft en urmysig dag i den stora staden. KÄRLEK!!

Nu är jultiden på intågande...

Ännu en vit dag. Snön faller och tonerna av -Hej mitt vinterland, nu är jag här...dyker upp i mitt huvud. Nu är det bara en månad kvar tills tomten kommer och knackar på. Jag känner mig inte riktigt redo för det än, det är galet vad snabbt det går varje år.

I går hade vi filminspelning i skolan. Jag och en kollega fick "äran" att spela familjeterapeuter. Vi höll på i ca 30 min med detta och på måndag ska vi studera och utvärdera samtalet med läraren och resten av klassen. Lärorik, javisst men inte så kul och bli granskad. Det här är nog mina 15 min of fame, mer blir det nog inte :). Efter inspelningen så "firade" vi med att gotta till oss på ett av Hagas mysiga caféer.





Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Jag tror jag skrattar ihjäl mig, det där kunde varit jag för 20 år sedan (eller i går)!!!

Bokenäs Spa&Resort



I söndags blev vi utbjudna på buffé på restaurang Bokenäs Spa&Resort för att umgås och mysa lite ihop innan den stora stressen som kallas julrush drar i gång med allt vad det innebär. Det skulle varit min familj, svärisarna + min far och styvmor men de kunde inte komma pga av en ordentlig förkylning (vad är oddsen på det?) trist! Men kvar blev ju i alla fall vi och svärisarna och vi njöt av god mat (lite för "svår" mat för mig, jag är mer en husmans tjej), trevlig utsikt och framförallt gott sällskap. Men det var inte en speciellt barnvänlig buffé så jag lyxade till det med lite pannkakor när vi kom hem på kvällen. Nu var vi ju "bara" där för och äta men jag kan mycket väl tänka mig och komma tillbaka och pröva på lite av det där SPA:t. Det kanske kan passa bra efter julrushen, tomten hörde du min önskan :)

Mitt hjärta och jag x 8





Idag firar jag och min älskling 8 år tillsammans. Många långa år fyllda med en massa härliga, fina, jobbiga, underbara och roliga stunder tillsammans. Vi har gått genom lycka och svårigheter ihop och vi är starka tillsammans. Vi har fått två FANTASTISKA barn och vi har precis börjat vår resa tillsammans genom livet. Idag firar vi KÄRLEKEN!!!






Överhört

Jag pratar ganska högt i vanliga samtal och vissa kan i bland kanske säga att jag mer skriker när jag pratar i mobiltelefon. Men jag försöker i alla fall att tona ner mig när jag är bland folk t.ex. på tåget. Här om dagen när jag åkte ner till Göteborg så satt en tjej två säten bakom mig och pratade läs skrek om hela sitt liv. Nyfiken som jag är så fick jag lite svårt att koncentrera mig på familjebehandlings metoder när hon gapade ut om hela sitt liv. Men det roliga i det hela var att hennes kille skulle tatuera sig på pungen. På PUNGEN, vem gör det? Och varför? Hahaha...roligt var det i alla fall!

Roll the dice


I går kväll hade vi en klassisk spelkväll här hemma tillsammans med M: s bror B och hans tjej A. Det var super trevligt! Vi tog upp det gamla hederliga spelet Budget (M: s favorit spel) och spelade loss. M insisterade på att vi skulle spela om 6 månader för att om man "bara" spelar om 3 månader så tar spelet slut alldeles för fort. Och det gjorde det inte nu i alla fall, vi gick  i "mål" efter ca 4,5 timme. Men vad gör det när man har roligt. Med ett spel, en kladdkaka, chips och en massa härliga skratt kommer man riktigt långt. Fast inte enda till första plats tydligen för B slog mig med 1000 kr mer, högst ovärt..

Jag, fångat i ett viktigt tärningskast, mina med(mot)spelare höll sig ur bild :)


Bio i soffan


Vill ni liksom jag få hem och testa olika gratis produkter och tjänster gratis? Gå då med i buzzador <- Klicka på länken och registrera dig om det låter intressant. En buzzador är en reklam kanal där vi buzzadorer delar produkten/tjänsten med våra vänner och vips så har företaget har nått ut till fler målgrupper. Det senaste jag har fått testa på är att beställa filmer från LOVEFILM. Väldigt smidigt om man kan tänka sig och ha en eller två dagars framförhållning och man inte vill stå i videobutiker eller trängas i snabbköp för att välja ut kvällens film. Och vad som är ännu bättre är att man får ha filmerna så länge man vill (ca en månad). Så himla skönt!! Perfekt för mig som inte alltid orkar se filmen jag hyrt och måste lämna tillbaka den osedd. Det finns olika nivåer (filmpaket) man kan använda sig av men jag skall välja 49 kr/ mån och då får man hyra 2 filmer/mån, nästa steg är 99kr/mån och då får man hyra 4 filmer.

Och hur var de två första filmerna?

Sherlock Holmes - Filmskaparna lyckades och göra en ganska trist karaktär till udda, knivskarp och komisk figur som med hjälp av sin vän Dr Watson blir indragna i ett nervkittlande fall. Jag hade inga förhoppningar alls på filmen så jag blev verkligen positivt överraskad.
4.5/5

Familjen Jones - En film om annorlunda familj som får en att fundera på hur reklamvärlden säljer sina produkter egentligen. Filmen tar många olika vändningar under hela filmens gång och ytterligare en oväntat vändning innan den slutar.
4/5


Båda filmerna rekommenderas varmt. Nästa film jag skall sätta tänderna i är Robin Hood, hoppas den är lika bra!!

Snark

Jag vill hellre gå och lägga mig igen än att dra i väg till gymmet men eftersom jag inte varit där någon gång den här veckan (varför har jag inte det??) så är det bara och pallra sig i väg trots att soffan lockar väldigt mycket. Och än har jag ju inte kommit i väg, jag sitter ju här framför datorn.

Olika nyanser av brunt

Idag vaknade jag upp av underbara dova barnskratt och leksaksslammer eller nä det var snarare av att mini kommer in i sovrummet och väcker mig för att meddela att storebror kallar honom för bajskorv! Jaha så var vi uppe och i gång med den här dagen tänkte jag. Men det kunde varit värre klockan var 07.45 när jag blev väckt och det är helt överkomligt
även om jag blev väckt för en skitsak :)


Idag är det skola mellan 13-17, då är jag hemma 19 om tåget är i tid och det är BAJSKORV för mig. 



Skäms informationsansvarige på Västtrafik!!

Det snökaos som ställde till det längs delar av Bohuskusten var tydligen inget vanligt snöfall utan en släng av den hemska Vänersnön.  Inte så vanligt att alla parametrar slår in samtidigt men nu så. Och poff, det larmslog allt och alla! För mig som pendlar till Göteborg har det minst sagt ställt till det för mig. Det har varit förseningar, inställda tåg, sena ersättningsbussar och framförallt dåligt information. SKÄMS VÄSTTRAFIK! Man kan inte göra allt 100% rätt men man kan ge människor som söker information - rätt och uppdaterad information!!!

This boots are made for walking...

Jag har köpt mig ett par nya kängor. För den uppmärksamme ser det kanske ut som jag har exakt samma kängor som tidigare, men det har jag inte. Dessa är i skin och de gamla var i syntet skinn och de hade dessutom en rem mindre :). Men varför skall man frångå ett vinnande koncept? Jag älskade mina gamla kängor och nu skall jag lära mig älska de nya. Dessa skall bara impregneras innan det är dags att stövla ut i världen.


Storm


Bild på mig med snön som föll i oktober

Jaha, idag var det visst snökaos utanför väggarna. Bussar och tåg är försenade och en massa människor slirar omkring på vägarna utan vinterdäck. Tur att jag har en hemstudiedag för jag tänker minsann inte förflytta mig utanför dörren förens det är dags att hämta barnen på dagis. Förhoppningsvis har de värsta vindarna mojnat då!


All in!

Jag myser hela tiden när jag tänker på hur roligt jag hade det under min tjejkväll i lördags. Carolin tog en massa fina bilder så jag kör en rippoff och publicerar hennes bilder.


Jag bjöd på välkommsdrink och vi minglade lite, under tiden lekte vi galenpanna fast vi fäste lapparna på ryggen. Jag dukade upp en liten buffé (som slukades, tydligen var gästerna vrålhungriga?!) Efter det kom chipsen och ostbågarna fram och till den bjöds gästerna på ett litet shotrace. Kvällen avslutades med kladdkaka och en frågesport jag satt ihop. Alla verkade nöjda och glada och kvällen fortsatte på krogen för de som kom in (mycket folk i rörelse på stan) och hemfärd för de som inte gick in med med mottot ALL IN :)


Lyckat

Vilken kväll! Vilka vänner! Jag hade jätteroligt och det såg det ut som gästerna också hade. Idag har jag myst hemma med de perfekta värdinnegåvor som jag fick i går i form av godis och en bra tidning (den klassiska gurkan med geléhallon blev uppäten redan i går). Sedan toppade jag myset med 2 filmer. Nu funderar jag och älsklingen på att avsluta kvällen med en pizza, det är nog precis vad min kropp behöver!


Hehe..

När Gud hade skapat Adam och Eva sa han: Jag har 2 gåvor kvar: Konsten att stå upp och kissa och... "Den vill jag ha!" utbrast Adam. Eva nickade och Adam fick gåvan. Adam tjoade och skrek av lycka, sprang runt i Edens lustgård, kissade upp och ner på träden och på varenda buske. Gud och Eva betraktade den glada mannen ...och Eva frågade ...försiktigt Gud: Vad är min gåva? Gud svarade: "En hjärna Eva, en hjärna

Nu tar jag fredagskväll, kanske nallar jag lite av vinet och chipsen redan i kväll :)

Nypremiär!!

Tidigare, innan jag blev (stolt) tvåbarnsmor så brukade jag ha en tjejfest varje år i november. Jag passade på att bjuda in gamla vänner, arbetskollegor, nya vänner och hade en härlig tjejfest! Efter att jag har haft uppehåll med denna festlighet är det åter dags igen. Nu på lördag är det nypremiär!!! Åhhh det skall bli så roligt och träffa alla brudar och festa ihop. Temat tll festen är "All in", vilket på den här festen betyder att nu festar vi som det inte fanns någon morgondag! Jag är bra på att tänka på att jag skall planera i tid men någonstans på vägen så sker det ett avbrott i tankebanorna vilket gör att det kan bli lite stressigt på slutet. Men till den här festen är jag faktiskt hyfsat i fas med allt. Det är bara handling, städning, förberedelse av mat samt lite små piff kvar!



Jag längtar!!

Extra allt

Jag har solat nu på morgonen, när det hände senast är nog ungefär samtidigt som Jesus gick i kortbyxor eller i alla fall minst 6 år sedan (så det här med Jesus kanske är ca 2000 år fel i tid). Men lite extra värmande solstrålar kände jag mig värd i dag. Det har varit så trist väder hela veckan, men i dag lyser solen och det är strålande vackert. ME LIKE!

Ungefär så här såg det INTE ut, man kan säga att det såg ut på alla sätt och vis förutom så här :)


Missuppfattning?!

Min lille kille gillar och lyssna på böcker/ljudband med Alfons Blåbär...haha...är det inte bland det sötaste ni hört!? Han kan inte säga eller har missuppfattat att Alfons heter Åberg i efternamn. Min älskade lille skrutt!!

Förresten så måste jag erkänna att jag tycker denna barnfigur är hemskt gullig!!


Muskelberget

Har jag sagt att jag köpt träningskort?! Det har jag gjort i alla fall och jag har tränat i ca 3 veckor nu (nästan en livstid) Jag har testat å body combat öch de passen är svinroliga och svåra och svettiga, sen försöker jag springa lite på bandet (gillar inte springa ute när det är kallt och framförallt inte när det är halt). Härom dagen tog jag mig även tid att styrketräna lite och insåg då att jag är ganska klen. Jag låter bilderna tala för sig själva.

Mina vikter
Vikter som de stora grabbarna väljer

Viktigt

Bröstcancer drabbar mängder av kvinnor världen över. Många klarar av att slåss mot sin angripare medan andra får sätta livet till. Oktober är rosa månad, en månad för eftertanke och reflektion. Det betyder INTE mina vänner att vi glömmer detta bara för att vi bytt månad och nu är inne i november!!

Ljushuvud

Idag har jag passat på att utnyttja min hemstudie dag till max. Fixa barret OCH läsa, inte illa va?!

Här är resultatet efter att suttit i slinghättan i alldeles för många minuter. Carolin har nämligen ett litet huvud och jag ett stort (hoppas att det är intelligensen som tar plats ) och när jag skulle pressa i mitt huvud i den hättan i dag så var det nära att jag började grina så ont det gjorde. Uttrycket lida pin för att bli fin blev verkligen sant. Det var sista gången den hättan åker på. Mitt gigantiska huvud och jag vill ha en modell större till nästa gång!

Tack Carolin för att du är så grym, nu har jag möjlighet och få vara lite fin i håret igen. Problemet är bara att nu skall jag lyckas med att få till någon frisyr på mig själv också men den sorgen tar vi efter nästa dusch..hehe..