Jag nappade inte...


På jobbet i onsdags så fiskade jag för första gången i mitt liv, i alla fall som jag kan minnas. Det var roligt ungefär de 20 första kasten. När fisken inte nappade så tröttnade jag och satte mig och solade och kollade in fiskelyckan för det övriga gänget. Den var ungefär lika bra som min, så det blev ingen firre till kvällsverksamheten. Men vad gör det när man får sol, salta stänk och lön jag var nöjd med fisketuren ändå.

Högt ljud och Avatar

I natt har vi sovit hemma i lägenheten. Att byta ljudvolymen från knäpptyst till festival utanför fönstret så får jag väl säga att kontrasten är total. Men det blir bara en natt för nu är ju alla kläder och all mat i stugan i stället.

I går så såg jag Avatar, kanske som sista person i min generation i väst världen. Filmer har blivit lite eftersatt i mitt liv sen jag fick barn tyvärr, men jag får försöka bättra mig på den fronten. I går satt jag uppkrupen i soffan med godis och kuddar och en varm filt och tittade på filmen i mörkret. Jag tyckte den var helt okej och en och annan tår fällde jag allt  för jag är en sucker för storslagna typiska amerikanska scener.

Foto: WETA


Lite tajt med tid

Jobba heltid och blogga är inte riktigt min grej. Jag har inte tillgång till datorn på jobbet och när jag kommer hem så är jag ensam med 2 st bustroll. Första jobb veckan är dock snart avklarad och jag stortrivs. Det är härligt och ha ett jobb som inte framkallar trist jobbångest..till helgen skall jag visa ett par bilder från veckan så ger er till tåls..

Medryckande

En riktigt härlig enkel och trallvänlig låt som gör att jag har svårt att stå still när jag hör den. Detta är nog min absoluta favoritlåt just nu. Vad tycker ni om den? 


Bruden i fokus



Dagen började med klassisk överraskning, den blivande bruden fick en lista där det stod vad hon skulle ha packa med sig och sen drog vi i väg. Eftersom den bruden också är ganska nybliven mamma så utgick punkten supa ner bruden så hon inte kan stå på benen. På programmet stod i stället: Yoga, massa lekar där bruden vann allt, för prispengarna fick hon köpa sin kvälls outfit, sen körde vi gokart (sååå jävla roligt, jag kände mig som Schumacher), efter det en välbehövlig dusch och tillpiffning sedan käkade vi gott och tjatade natten lång. För utom jag då som tyvärr fick avvika för annars hade jag aldrig kommit upp och i väg till jobbet i går. En riktigt lyckad kväll!

Jag blev bjuden på ett urgott smultronvin som finns som säsongsvin på systemet, detta måste spanas in närmare...

Tiden går fort när man har roligt

Möhippa idag, jätteroligt :) I morgon skall jag jobba dygnet så det var bara och lämna den roliga festen och ta siktet på sängen. Men först blev det ett mellanstopp här i bloggen.

Dagen kan i korthet summeras med: inre lugn, lekar, adrenalinkickar och god mat och dryck!!


Inget mys i kväll inte..

Idag har jag ägnat några timmar åt att leta efter svamp, närmare bestämt kantareller. Tanken var att jag skulle mysa med en varm macka med kantarellstuvning och gratinerad Västerbottenost till kvällen. Men det blir inte alltid som man vill och svamparna lös med sin frånvaro. Jag och barnen hittade hallon och blåbär så det får nog bli lite hallon/blåbärsylt i stället. Jag känner mig ändå lite besviken, jag har mött flera med svampkorgar när jag varit ute och sprungit men nu när jag åker till mitt eget "svampställe" så det inte ens en enda liten svamp. Men å andra sidan så var jag längre norrut idag när jag letade så kanske har de inte kommit upp än...

Att göra...

Det finns och greja med på landet. Högt gräs och sly kan man tex roa sig med och ta ner och kratta bort. Inga ormar och annat styggt skall få ligga i det här gräset och lurpassa på mina barn. När man utför dessa sysslor gäller det är vara klädd så snyggt som möjligt och jag tror jag lyckats ganska bra i linne, joggingbyxor och 15 år gamla gummistövlar. Annat man kan roa sig med är att ha besök. Fina Carolin med familj kom upp och hälsade på. Vi brände av världens godaste räkor med sallad och vitlöksbröd och ungarna mumsade på korv med bröd. Härlig dag!!


You got mail

...japp det var precis vad jag fick i dag. Två mail (ett som bekräftade från mitt brev och ett från mitt mail) som bekräftade att jag svarat ja på min ansökan att läsa 1 år till på Universitet innan jag lägger ner pluggandet för ett tag. För det kommer bli mer, jag har en tanke om hur och vad jag skall fortsätta min karriär tills jag blir en glad pensionär. Jag har alltså bestämt mig för att bli socionom. Dels för att arbetsmarknaden är bättre och dels för att det öppnar dörren till fler yrkesmöjligheter. Jag skall läsa kompletterande kurser som jag behöver för att ta ut en socionom yrkesexamen. Nu har jag ett år till utstakat åt mig då jag vet vad jag skall göra:)

Åka?!

Idag regnar det inte, bra! Kanske det kan bli stranden idag men framförallt så blir det nog stugan och Dalsland. Det gäller och njuta av varje minut av de sista semester dagarna för på söndag är njutningen slut. Fy vad tråkigt det känns och inte få planera dagen som jag själv vill.  Jag vill äta sena frukostar, mysa med barnen, åka till stranden, "greja" och bara ta det lugnt utan några måsten. Ja, jag längtar inte direkt till tidiga mornar och styrda dagar...


Varför utmana ödet?

När det regnar då åker alla semesterfirare till olika köpcentrum och handlar som de aldrig sett affärer förr. Detta är ett vedertaget faktum. Idag var inget undantag. Vad gör jag då? Jo jag passar på att åka ut och handla lite mat (på närmsta köpcentrum). Där var de, alla semesterfirande soldyrkare, alla under samma tak. Vi skall vara lyckliga att jag kom därifrån med livet i behåll. Men efter regn kommer solsken, så nu sitter jag här och väntar :)

Lite bättre

Hmm..jag får inte till det helt som jag vill men nu ser bloggen lite bättre ut i alla fall. Det är rätt tidskrävande att sitta och pilla med alla html koder hit och dit och frustrerande med eftersom det inte alltid blir som jag tänkt mig. Men nu har länkarna försvunnit, åh vad trött jag blir :(

Så j**la obra!!

Fan nu har jag gjort något med min blogg, som jag börjat och gilla utseendet på. Det hela började att jag skulle göra headern till en länk till startsidan och det har jag lyckats med. Jag skulle även länka till ett par bloggar jag läser ofta och det lyckades jag med också. Men vad jag gjorde sen var ju och förstöra och på något sätt flytta bort en del av bloggen och jag har INGEN aning om hur jag skall få det bra igen. Nu tar jag en paus och försöker mer i kväll. Blääää, j**la skit!!

5 km

Idag har jag sprungit en "ny" runda. Jag är lite känslig för det där att alltid springa samma sträcka så nu har jag en runda som inom rundan i sig har en 1 km, 2 km och 3 km runda så nu kan jag börja springa och sen välja vilka smårundor i rundan jag vill göra och därmed smidigt välja hur långt jag skall springa för dagen. Idag blev det 5 km i strålande solsken och regn om vartannat...

I want candy..

Idag har vi haft lekdate här hemma med A: s bästa kompis E och hennes lillebror. Mycket passande en regnig dag som denna. Nu blir det till att fortsätta med helgens mysigheter.  Lite lördagsgodis kanske?! :)

Fredag

Äntligen fredag, det är något speciellt med fredagar även när man har semester. Jag är grymt sugen på lite pizza till i kväll så det får det nog bli, mitt fredagsmys :)

In my face

I morse gav jag mig ut på en av mina otaliga snigeljoggingar, som nu går i ganska normal takt. Jag tänkte att det spelar väl ingen roll om det regnar lite, men det gjorde det inte (regnade lite alltså) Det regnade APmycket och det piskade mig i ansiktet och jag såg inte så mycket. Så ha, där fick jag för att jag skulle vara lite hurtig på morgonkvisten. Så här såg jag ut innan spöregnet!


Kontraster

I går var det strålande sol och jag och barnen var ute och såg oss omkring. Trots att jag alltid bott i Bohuslän så jag långt i från varit på alla platser. I går kikade vi lite på Tjörn, jag gillade vad jag såg så det kommer nog och bli ett återbesök med hela familjen inom snar framtid. Kvällen slutade med ett kvällsdopp, där vi blev jagade av en stor krabba..hihi..

Idag är det regn och åter regn så det blir ett besök hemma hos pappa och I. Det är inte fel med lite mysigheter inomhus emellanåt heller..


Ledighet

Jag har två veckor kvar av semestern och jag börjar känna hur stressen naggar lite i min sköna lediga semester känsla. Men som sagt det är två veckor kvar och jag skall hinna med och slöa och mysa mycket mer innan semestern är helt slut. Sedan har jag faktiskt turen och vara ledig en vecka till efter dessa fyra veckor innan allvaret börjar igen, så jag ska inte klaga. Jobb ger ju pengar också och det underlättar vardagen och är väldigt trevligt.

I sommar blir det 4 veckor heltid på mitt ordinarie timvikarie jobb som boendestödjare. Jag gillar verkligen jobbet, kollegorna och de personer vi stöttar så dessa 4 veckor kommer gå fort. En av fördelarna med att jobba med psykisk funktionshindrade är att vi jobbar mycket med att bryta isolering och komma ut och träffa andra och det är ju extra trevligt på sommaren tex gå på café åka och bada mm


Naglar

I dag har jag fixat naglarna så nu är de fina igen. Men jag tror att det var näst sista gången för i år som jag går och lyxar till det på just nagelfronten. Jag gjorde dem fina för att gå på fina Anna och Johans bröllop i maj och jag skall behålla dem fina till S och M: s bröllop i augusti. Men det är för omständligt och jag kan hitta mängder med saker som jag hellre skulle lägga pengarna på än naglar, så efter sommaren så får den här nagelsagan vara snipp snapp slut.

 


Blåbär

De är här, blåbären.. och jag har lagat blåbärssylt för första gången i mitt liv (andra gången om man är nogräknad men den gången blev det mer blåbärssoppa). Varför jag inte gjort det tidigare kan man ju undra; eller så är det helt enkelt så att det är för att blårbärspaj också är riktigt gott...hihi...


Hökmamma

Har spenderat förmiddagen vid stranden, det gäller och passa på när det varnas för åska och regn. A hittade en dagiskompis och leka med så jag kunde helt koncentrera mig på att stirra på honom på håll som en hysteriskt orolig mamma. Allt gick bra, mamma, pappa och 2 barn är med tillbaka.

Mitt liv i en påse

Jag älskar att åka upp till Dalsland och stugan men det är såå tråkigt att packa upp och ner allt hela tiden. Först packa ner allt man kan tänka sig behöva från badkläder till regnkläder och alla ombyten som finns där emellan + mat. Sedan skall allt bäras ner till bilen. Åka, komma fram och packa upp, och där skall jag erkänna att jag fuskar lite. Jag brukar packa i IKEAs blåa påsar, en påse till mig, en till M och en till barnen och sen får dessa påsar agera garderob. Men eftersom det är mig vi pratar om så har jag ju spridit omkring mig massa saker som skall packas ner innan det är dags att åka hem och packa upp och tvätta allt. Puh!

Bildregn

Jag släpper ett blidregn från gårdagen som spenderades på Hamburgö och som bonus får ni en extra bild på mig när jag posar för er :)

Sjöodjur?

Väderprognosen säger åska och regn, jag säger mot badstranden. Så fort M kommer hem från jobbet så åker vi upp till Dalsland och stugan. Skiner solens strålar fortfarande då så blir det stranden. Kanske det kan bli premiär för den uppblåsbara krokodilen?

Senare i kväll kommer ett litet bildregn från gårdagen..

Hamburgö

Underbara härliga soldränkta dag! Vi har spenderat dagen på mysiga Hamburgö på den Bohuslänska kusten. Nog för att jag redan bor vid havet men här ute känns det mer äkta, svårt och förklara men så är det i alla fall för mig.

Vi åt picnic på bergen, jag var inne en sväng på loppis, sen undersökte vi vart alla vägar på princip hela ön tog vägen. Härligt, mysigt och bara helt underbart. En av de bästa födelsedagarna på länge, hela familjen på en liten minisemster.

 


31 år

...för det är min födelsedag!
Jag fick den bästa presenten redan innan jag slog upp ögonen i morse nämligen sovmorgon. Sedan när jag vaknat fick jag fina presenter av mina goa ungar nämligen huvudkliare, och ryggkliare. Av M fick jag en matvåg så jag kan väga lite matvaror till bakning mm. Nu väntar en tur norrut till kusten där jag hoppas att solen skiner, vattnet är varmt och att glassen smakar himmelskt.

Segt

Herregud vad jag är trött, jag somnade när jag nattade de små förut. Det är jättemysigt och somna inne i deras myshörna MEN jag blir ju så seg när jag väl vaknar till. Nu har jag suttit framför datorn en stund och mumsat jordgubbar och läst bloggar men nu så tror jag faktiskt det får bli en god bok och sängen i stället för mig.

Spel för gallerierna

Jag har funderat lite över det där om träd låter när de faller i skogen om ingen är där och hör?!

Det borde väl vara ungefär samma sak som gör det riktigt ont när jag slår i tårna när ingen är i närheten?!
Tänk er att jag står i köket och plockar fram frukosten till den samlade familjen och så slår jag tårna i IKEA barnstolens ben som sticker ut: - Aj så förbannat mycket! Gap, skrik och hoppande runt på ett ben. ( I syfte att alla skall förstå vilken smärta det var, och tycka lite synd om mig) Tänk er nu samma kök samma stol men inga barn eller gubbe: - Aj, jävla skit! fortsätter som inget större hänt..Känns symtomen igen?!

PS I går morse slog jag i lilltån när jag av misstag sparkade den i sängen, det gör fortfarande ont och nu är den blå så då hade jag väl rätt att skrika lite :P


Njutning och vardag

I går kväll var jag över till Jessika en stund. Trevligt med lite tjejsnack på kvällskvisten, sen att hon bjöd på en himmelsk god fruktsallad med glass gjorde inte saken sämre :thumbup:

Idag har jag varit med den lille hos ögonläkaren och gjort en undersökning. Vi skall få ny tid igen efter sommaren för och se vad det skall vara för styrka på de nya glasögonen. Han var så söt och duktig när han var hos läkaren, mammas lille prins!!


Smider planer

Jag har till 99 % bestämt mig för att köpa träningskort till hösten. Jag har "alltid" haft träningskort sen jag började jobba och tjänade mina egna pengar. Jag hade kvar mitt träningskort när A var liten men sen när lille W kom till världen så har jag inte haft tid eller råd att prioritera träningskort. Då har billigare träning som promenader, jogging och allmän styrketräning i mån av tid och ork blivit nr 1. Jag har hela tiden saknat gruppträningen och ett "riktigt" gym och nu tror jag att jag kan få tid och träna på en träningsanläggning igen.  Och gymmet som får den äran att inhysa min svettiga bak är det här. När man får rabatt som kommun anställd är det inte mycket och vela på. Det är ju nära och bra också. Fortfarande kan allting kan ju hända med det är en bra plan, inte sant?!

Helgen i lantbrukarens tecken

Gräspollen gör att min näsa, min gom och mina ögon kliar. Med mediciner så går det hyfsat bra, vissa dagar bättre än andra. I förrgår utmanade jag kanske ödet mer än nödvändigt när jag var med och hjälpte granngården (vid torpet) och köra in hö. Men vad gör man inte för att se ögonen tindra som diamanter hos de små. Herregud som ungarna såg ut efter den dagen. Som små lortgrisar, men det är ett gott betyg för då vet man att de haft kul.

Jag har också hunnit med och gå på en gårdsauktion. Jag fyndade inget, men bara känslan av att kanske få göra ett fynd och se på alla andra som köpte allt från småskruv till traktorer var oslagbar. Ja, jag är en auktions- och loppisnörd men det är smällar man får ta här i livet :) Det var i alla fall trevligt och chilla med lite lokala bönder :)

 


Paus dag

Regn i dag, lite skönt faktiskt. Någon dag kan naturen få sitt. Men redan på tisdag spår väderprognosen sol igen!! Härliga ljuvliga sommar!!

Mega mys

Idag har jag och barnen haft en kanon dag.


Vi började dagen hos K där S också befann sig + barnen så klart. Där mös vi ända fram till lunch. Barnen lekte bra själva och jag hade lite tid över att skvallra med tjejerna :) Riktigt trevligt!

Eftermiddagen tillbringade vi på stranden. Barnen hade med sig utrustning för att fiska krabba men det slutade med att vi badade för hela slanten. Nu är det riktigt skönt i vattnet! Och säger jag det som är regerande världsmästare i badkruke VM så då är det helt klart varmt. Skvätta vatten, gegga lera och leta snäckor är givna sommar favoriter...


Stranden

Tänk om jag vore så modig att hatten hade fått följa med längre än till ytterdörren. Den är lite härligt reto inspirerad och den hade fyllt sin funktion såå bra. Men jag fegade ur... Varför?, ja förmodligen för att jag inte riktigt kan stå för att jag tycker den är cool oavsett vad andra tycker. Men den för säsongen nyinköpta bikinin fick i allafall åka med Vad tycker ni om standhattar? Är det för kärringar över 60 eller funkar det även för oss lite yngre kärringar på 30+?!?
Min utsikt från handduken (hade jag varit kille hade den varit ännu bättre :))
Uddevalla och Bohuslän när det är som bäst!!

Starten är avklarad

Åhh den luktar så gott min nya ansiktsrengörning...den luktar liksom rent :) Haha..ja jag får väl ge den här några veckor innan det kan bli tal på utvärdering. 

Nu skall jag ta och packa lite vatten och en god bok och lägga mig en stund på klipporna. Semester är sååå härligt!!

RSS 2.0