Sova,sova,säng,säng,säng...

Jag tror min förkylning håller på och gå över. Jag fick sova gott natten till idag i alla fall och jag hoppas även jag får sova nu. Med barnen känns det som att det går lite från och till, riktigt bra är de inte :( Mini åt inte ens upp sitt lördagsgodis så då är det helt klart inte en frisk unge. Jag tar en tidig kväll i kväll för jag är såå trött! Mot sängen och mitt bokrea fynd för 15 kr, är boken bra skall jag tipsa er senare för just nu kommer jag inte ihåg vad den heter.

Glädje!

Vilken dag, vilket härligt besked! Jag har fått jobb och det är helt underbart!! Jag har fått ett vikariat på den enhet som jag helst av allt ville jobba på!! Tjoohoo, jag är SÅ glad. (Att jag fortfarande är botten förkyld det skiter vi i, nu är jag bara glad)

Status: Illa


Nu är jag sjuk. Feber, ont i halsen, snorig och illamånde allt i en härlig coctail av allt tråkigt man kan tänk sig. Blä! Jag har massor som jag måste läsa och att inte åka till Göteborg finns inte på kartan. Vi skall ha seminarie och deltar man inte där får man världens extra uppgift att skriva så det är inte aktuellt. Jag åker ner även om döden skulle stå och knacka för dörren. Mini har blivit bättre i dag alla fall så det är ju skönt, allt för att de små skall få vara friska!!

Host och snörvel

Här är det sjukstuga, mini är sjuk och har hög feber. Stackars min lille plutt. Det är så tröttsamt med alla sjukdommar och tråkigheter, blä...nu vill jag ha värme och friska barn.

Förutom minis förkylning så har dagen bjudit på en utmaning och det är i utmaningarna man växer och blir större och starkare. Som Bamse men ändå inte :) Så lite större självförtroende efter den här dagen :)


Idag

Ännu en dag i Göteborg. Lika intressant på skolan och lika lång restid som vanligt. Sol och vårkänlsor i Göteborg och snö och full vinter här hemma, märkligt. I morgon skall jag gå och träna, det är inte illa det. Nu har jag haft uppehåll i en vecka pga ont i halsen och illamående men trots lite vila i helgen så har jag frisknat till.

Vilken helg!

I bland så blir en kort bloggpaus lite längre än vad man har tänkt sig. Men jag är inte längre bort än att jag läser era bloggar och försöker kommentera. Den här helgen har varit riktigt bra!! I fredags var jag ute med maffian och käkade middag på krogen sen var det hålligång resten av den natten. I lördags var det dags för en ny träff med andra kompisar och en härlig hemmakväll framför en värmande kakelugn. Helgen avslutades på söndagen hos Carolin med fruktstund och massa lek och bus. I dag kan man säga att jag är lite trött, så här mycket "action" brukar det inte vara men det är härligt och det är sååå kul. 



Blderna visar hur middagen gick från middag till party och tjejerna som efter ett par glas vågade provade mitt röda läppstift :)


Comfort, Carolin och C-vitamin

Sängen lockar på mig och jag skall upp hyfsat tidigt i morgon så jag tror jag tar och nappar på erbjudandet om lite extra skönhetssömn (gudarna skall veta att jag behöver det). Kvällen har spenderats i soffan med Carolin och ett gäng apelsiner så har kroppen fått bästa möjliga läkförutsättningar, vänskap och c vitamin. Jag fick dessutom ett positivt besked idag så det är med en riktigt varm och god känsla i magen jag kryper till sängs...

Det bli kanske bättre fram i veckan...

Jag känner mig fortfarande lite "uggen", inte ens en stor potion rabarber och jordgubbspaj kunde kurera mig :(. Så nu kör jag stenhård på att vila mig i form. Jag vill inte bli sjuk och missa fredagsens event. Då skall nämligen jag och maffian ut och äta middag och mysa tillsammans. Jag lääängtar, löve it!!


Inte helt hundra

Jag känner mig inte sjuk men ändå lite olustig i kroppen. Jag hoppas verkligen inte att jag håller på och bli sjuk. Det får bli ett besök till affären och köpa upp ett lager med apelsiner så jag kan c-vitamin bomba mig lite. Jag får vila idag så hoppas jag att kroppen är på g för lite träning i morgon i stället.

Träning

Träningen har lyst med sin frånvaro här i bloggen men trots en väldigt intensiv pluggvecka så har jag ändå hunnit med två pass förra veckan. Det blev kondition och styrka på fredagen och ett bodycombat pass i lördag. Mer har inte hunnits med. Det är såå trist när man inte hinner med träningen när viljan finns där men men that´s life. Idag har jag varit på gymmet igen och på dagens schema stod det kondition och core. 

Nu känner jag dock att det inte känns bra i halsen. Hoppas lite apelsiner och Det Okända kan få detta och försvinna.


Söndags mys

Oj vad jag har njutit av en studiefri helg. Jag har inte behövt göra något och det har jag sannerligen inte gjort heller. Jag har bara tagit det lugnt och spenderat tiden med min familj!

Lilleman, jag och Morfar tog och en promenad i solen. Det var skönt men det var friskt, garanterat myggfritt :) Jag och A tävlade med våra sparkar sen hade vi fortkörnings race med den stora sparken. Jädrar i min lilla låda vad jag sprakade på. Lilleman satt på och hejade på och skrattade och jag sprakade och sprakade så till den milda grad att jag har en liten känning av träningsvärk i rumpan..riktigt roligt!!


I stället för melodifestivalen

Så har jag sett mitt första avsnitt på The Tudors. Jag har läst mycket gott om den här serien som handlar om Kung Henrik den VIII och hans liv och även personerna kring hans hov. Mycket intriger och kärlek, precis som det sig bör och vid första anblick var det helt okej så det kommer nog bli fler avsnitt framöver. Jag älskar som bekant historia och på film blir det inte bättre än när det är fullfjädrad konstymhistoria..


Fantastiska fredag

Nu är jag klar med juridik-inlämnings-uppgiften. Så nu tar jag helg helt utan det dåliga samvetet som jag skrev om i förmiddags. När man väl hittar rätt frågeställning så faller det mesta på plats och så även i denna uppgiften. Den skall skickas in till ansvarig lärare klockan 12,00 på måndag så jag har fortfarande tid för att göra lite finjusteringar under måndags morgonen men den är helt klar redan nu. 

Sen har jag ju glömt och berätta för er om min hemtenta i Sociala handlingsstrategier och etik som jag lämnade in för över 3 veckor sedan. Den är GODKÄND!!! Vilken härlig fredag den här blev!!

Produktiv

Det värsta med att plugga är att man hela tiden känner att man ligger efter. Det finns liksom alltid mer saker som man borde eller kunde göra. Massa böcker att läsa, massa arbeten att skriva och vid sidan av det vill jag ha ett liv.

Jag har under de här åren som jag läst blivit bättre och bättre på att prioritera. Jag har också blivit sjukt effektiv, kanske just pga av att jag prioriterar mitt "lediga" liv högre än skolan. Så när barnen är på dagis så är det fokus som gäller, allt för att jag skall vara ledig så mycket som möjligt när barnen är hemma. I bland räcker inte tiden till, men det är planen. Nu skall jag hålla mig till den planen i en termin till och sen skall jag inte plugga på ett par år. 

Förutom att vara effektiv är jag bra på multitasking, ni ser hur bra jag fixar det här med bloggning samtidigt som jag skriver inlämningsuppgift :)

Kanelbullar



Vad gör man när det bara snöar och slaskar utanför fönstret? Jo idag så bakade vi kanelbullar. Det är pojkarnas absoluta favorit "godis". Jag blev riktig imponerad av hur duktiga de var på att hjälpa till, tidigare har de kanske i ärlighetens namn mer varit i vägen än varit till hjälp, men idag var de som sagt jätteduktiga. Nu skall de drillas i matlagning och bakning så jag kan kräva ut de här tjänsterna när de blir tonåringar.

Förresten skulle ni sett hur kärringaktig jag såg ut när jag satt och mumsade på en kanelbulle och tittade på Antikrundan förut. Jag måste lära mig dricka kaffe och införskaffa en virkad duk och sen är jag i hamn...

Men lägg av!!

Snö?! Vem är den skydlige till och ha önskat snö. Det som började ordna upp sig med vädret nu. Bli markmark och solen har visat sig ett par dagar. Humöret hann och bli bättre och hoppet över att den första spriande våren var på väg tändes. Och nu, snö! Fy vad trist! Hoppas det försvinner lika fort som det kom för nu är våren mer än välkommen hit!!

Grattis!!



Välkommen till världen hälsar jag AnnaVictoria och Johans lilla pojke!! Jag har fått se honom på bild och åhhh en så söt liten kille, nu längtar jag bara tills jag får hålla i honom och snusa honom lite i nacken...

Ät för i hevete

Om man gillar lite mer aggressiva tips om vad man skall äta till middag så kan man alltid klicka in här!

Så skööööööönt!

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! Nu har jag äntligen tagit tjuren vid hornen som det så vackert heter och ringt flera arbetsgivare. Herregud vad skönt det känns när det är gjort! Som jag har gruvat mig över dessa ynka samtal och sen är personerna man får prata med så trevliga och tillmötesgående. Puhhhh nu är det är gjort i alla fall, för den här gången :)

Lycka!!

Idag fick vi igång bilen som har stått obrukbar i två veckor. Jag är så jäkla glad att den är i gång igen. Nu håller jag alla tummar och tår för att bilen skall hålla tills jag gått ur skolan så ekonomin hinner och stabilisera sig.

Ständigt nya utmaningar

Helgen har förflutit lugnt och stilla och vi har haft det riktigt bra och mysigt. När skolan känns motig så är det extra skönt och mysa med de som är viktigast i livet och tänka på hur lycklig jag är som såå fina underbara barn. Vi har bl.a hunnit med och beta av ett 80 års kalas med tillhörande goda tilltugg och trevligt sällskap. 

Nu är det ny vecka och massa nya uppgifter att ta sig an ligger framför mig. Fy vad skoltrött jag känner mig. Massa skolarbete och för lite tid, ursch ingen bra kombination. Mitt humör är verkligen inte på topp.


Combat

Min lördags träning blev idag Body combat. Det var som vanligt väldigt roligt men det var en hel del nya deltagare och de gjorde passet lite väl spännande. Man fick akta sig så man inte åkte på stryk på riktigt då det delades ut sparkar till höger och vänster utan någon kontroll. Men jag klarade mig utan att bli nedsparkad. Nu skall jag plugga juridik, inte alls lika kul...

Upp och ner, ner och upp

Idag har jag verkligen tvättat loss i tvättstugan, 7 st maskiner har jag kört. Herregud vad mycket tvätt det kan bli. Då har vi ändå tvättmaskin i lägenheten som vi kör med i bland. Sen har jag hunnit med och kolla på Landskampen mellan springningarna. Det är bra att varva det tråkiga med något roligare. Jag älskar verkligen den sortens program och att Peter Forsberg är med gör inte saken sämre :) Men nu blir det sängen, pojkarna sover gott och det är dags för mig att också få några timmars sömn innan morgonen kommer och överfaller mig..

Core+Pump

I går blev det två pass på gymmet. Jag och J körde först Core och sedan Body pump, 1 ½ timme blev det till slut. På pumpen tog jag ut mig totalt, jag nästan skrek rakt ut när jag skulle strecha mina triceps (jag hade redan träningsvärk i dem sen passet med Carolin) aj, aj, aj. Nästa pass blir på lördag, idag blir det bara vila och mys för hela slanten. Jag älskar fredagar!!

Bohuskusten


En bild från min och barnens lilla roadtrip i helgen. Vackert inte sant?!

Styrka

Idag fick jag sällskap på gymmet, fina Carolin var med och svettades. Vi körde igenom hela kroppen och jag vågade mig t.o.m på att testa ett par nya maskiner. Det blev ett rent styrkepass då Carolin inte är mycket för att träna kondition :) Så här glad var hon när vi var klara!


Måste röra mig framåt

Just nu är jag i en svacka rent arbetsmässigt. Jag skall skriva om mitt personliga brev, cv, jag skall söka jobb där det inte finns några utannonserade tjänster och jag inte vet vilken chef jag skall vända mig till. Sen har jag problemet om jag söker "sommarjobb" nu och får det, hur gör jag då om det dyker upp en "fast" anställning som jag såklart hellre vill ha men är redan tingad på sommarjobbet. Det bara snurrar runt i huvudet på mig + att jag inte gillar och ringa runt och maila personer som jag inte riktigt vet är de "rätta" cheferna. 

Jag vet också att det bara är och sätta ena benet framför det andra och tvinga sig framåt, en förändring kommer inte utan arbete, men det är så jävla segt! Hade det bara varit arbetsrelaterat så hade det väl varit okej men nu har jag supermycket att göra i skolan också.


Jag står i uppförsbacken och jag ser krönet, jag måste bara över...kämpa vidare...ett steg till...och så nästa....osv...


Det går framåt i snigelfart

För att bryta mitt dödläge som jag hade förut satte jag på Spotify på högsta volym och vrålade rakt ut i lägenheten. Haha..grannarna tänker väl att jag är galen men sådana petitesser struntar jag i. Efter att ha missat de flesta tonerna och fått ut lite pluggångest ur kroppen så lyckades jag höja mitt humör med ett snäpp. Så nu har jag börjat på uppgiften i alla fall. Imorgon tror jag att jag går på de andra punkterna på listan dvs skriva personligt brev, ringa väl utvalda chefer samt maila i väg några jobbansökningar...det får bli målet i alla fall sen vi får väl se hur det går... Nu skall jag hämta barnen och höja mitt humör ett (minst) snäppt till!!

Ingen lust alls

Ursch idag är ingen bra pluggdag för mig även om vädret verkligen inbjuder till att sätta sig framför datorn. Just nu har jag så mycket att göra att jag inte vet i vilken ände jag skall börja. Jag har skrivit en to do- lista men när första punkten är börja skriva på min inlämning där ett juridiskt dilemma skall analyseras utifrån lagen och förarbetena så känns det inte riktigt som jag kommer hinna bocka av några andra punkter och det känns tungt. Jag har inte riktigt fått till min frågeställning till inlämningen och då är det svårt att över huvudtaget börja skriva eller börja leta matrial. Nu känner jag bara för att lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och hoppas på att det känns bättre när jag vaknar igen...

RSS 2.0